Ny liste: Her har borgerne mindst tillid til politiet

Ifølge Politiets Tryghedsundersøgelse for 2018 har borgerne i Nordsjælland vurderet deres politikreds til den mindst tillidsvækkende i hele landet.

I Nordsjællands politikreds har 78,3 procent af borgerne tillid til, at politiet ville hjæpe dem, hvis de fik brug for det.

Det er mere end fem procentpoint under landsgennemsnittet.

quote Men det ændrer ikke selvfølgelig ikke på, at når det kommer på borgernes tillid til politiet, så havde vi ønsket at ligge øverst på listen.

Jens-Christian Bülow, politidirektør i Nordsjællands politikreds

Fredag blev Politiets Tryghedsundersøgelse for 2018 offentliggjort, og her svarer borgere i hele landet på, hvorvidt de føler sig trygge, og om de har tillid til deres politikreds. Og i denne ligger Nordsjællands politikreds nederst. 

- På den ene side er jeg glad for det overordnede resultat, når det gælder tryghed og tillid til politiet. Og jeg glæder mig over, at trygheden er steget i to af vores boligområder. Men det ændrer ikke selvfølgelig ikke på, at når det kommer på borgernes tillid til politiet, så havde vi ønsket at ligge øverst på listen, siger politidirektør i Nordsjællands politikreds Jens-Christian Bülow til TV 2 Lorry. 

Politiet har de seneste seks år udsendt en årlig tryghedsundersøgelse, hvor Nordsjællands politikreds tilbage i 2013 lå godt placeret lidt over det gennemsnitlige med 85,4 procent. Dengang var landsgennemsnittet 84,3 procent. Men nu er politikredsen altså røget ned i bunden af den nyeste liste. 

- Jeg tror, at der kan være flere forskellige forklaringer på, hvorfor billedet ser sådan ud. For det første har vores kollegaer i de andre politikredse arbejdet godt og målrettet på dette område. Dernæst er det spekulationer om, hvorfor vi ligger nederst.

- Det kan muligvis have at gøre med året, vi har været igennem, hvor vores organisation er blevet ændret. Omtale af denne forandring kan måske hos nogle borgere have skabt usikkerhed om, hvorvidt det nye ville være lige så godt som det gamle, lyder det fra Jens-Christian Bülow. 

Samlet stigning i tillid til politiet

I Politiets Tryghedsundersøgelse 2018 svarer 83,5 af danskerne, at de har tillid til politiet. Det er en stigning i forhold til året før, hvor 79,2 procent havde tillid til politiet. 

Den geografiske del af landet, som har mest tillid til politiet skal findes på solskinsøen Bornholm. Ifølge undersøgelsen har 91,4 procent af bornholmerne tillid til, at politiet vil være der for dem, hvis de får brug for hjælp.

Andelen af borgere, der har tillid til politiet

På de efterfølgende pladser finder man Sydøstjylland og Midt- og Vestjyllands Politikreds, og i Nordsjælland vil de gerne længere op på listen, og nu har de iværksat flere tillidsvækkende initiativer.

quote Vi arbejder hver dag for at gøre os fortjent til borgernes fortjeneste og har iværksat en masse nye initiativer, der skal øge borgernes tillid til politiet.

Jens-Christian Bülow, politidirektør i Nordsjællands politikreds

- Vi sætter selv meget i værk, der skal øge trygheden for borgerne i Nordsjælland. Blandt andet har vi indsat områdebetjene, som dækker over, at hver kommune har fået en betjent, der skal arbejde med forebyggelse og tryghed i nærområdet. Samtidig har vi fået en mobil politistation, der kører til årsskiftet kører ud hver anden dag. Den skal skabe nærhed og tryghed ved, at vi kan komme ud til folk og skabe synlighed samt dialog. Fremover laver vi også et tryghedsopfølgende tiltag, hvor vi efterfølgende kontakter borgere, som i visse situationer har følt sig utrygge eller bange, fortæller politidirektør Jens-Christian Bülow. 

En anden måling i Politiets Tryghedsundersøgelse måler befolkningens tryghed opdelt i de forskellige politikredse. Her ligger Nordsjællands Poltikreds nummer otte ud af tolv med 85,5 procent. 

Det er et enkelt procentpoint under landsgennemsnittet. 

- Efter dette resultat er vi kun blevet endnu mere motiveret. Vi vil gerne opnå en højere tillid, eftersom det er målet, vi går på arbejde for at indfri. Vi arbejder hver dag for at gøre os fortjent til borgernes tillid og har iværksat en masse nye initiativer, der skal øge borgernes tillid til politiet. Det håber vi vil vise sig i befolkningens tryghed og tillid, afslutter politidirektøren. 

Fakta om Politiets Tryghedsundersøgelse

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere