Ny hundestrand giver lige vilkår for mennesker og vovser

Det kan ikke være rigtig, at vi mennesker har taget patent på hele nordsjællands kyst, lyder det fra initiativtageren til ny hundestrand i Helsingør.

00:37

En ny hundestrand er kommet til verden i Helsingør - mere præcist i et indhegnet område i den ene ende af Gummistranden ved Kronborg.

Hidtil har det været forbudt at have hunde på de såkaldte blå-flag-strande i Nordsjælland i sommerperioden.

Men efter en henvendelse fra hundeejer og helsingoraner Vanja Carlsen har Helsingør Kommune, som et forsøg, omdefineret Gummistranden, så der også er plads til hundene. 

Vanja Carlsen fik idéen til hundestranden en bagende varm sommerdag, hvor hun besøgte stranden og så et hunde-forbudt-skilt.   

- Jeg tænkte, at det ikke kan være rigtig, at vi mennesker har taget patent på hele nordsjællands kyst, at dyr ikke må få lov til at køle sig ned på et afgrænset område, siger Vanja Carlsen til TV 2 Lorry. 

Den dag på stranden så hun også et væltet hegn mod sandfygning, og det satte en konkret plan i gang.  

- Jeg ringede til kommunen og sagde, at jeg havde en idé, og om de ville mødes med mig, og så kom de herned på stranden, og de syntes, at det var en god idé, siger Vanja Carlsen til TV 2 Lorry.

Herefter fik Vanja engageret en masse hundeejere i Helsingør. 

- Vi fik gravet det gamle hegn op, og fik sat det op som hundehegn, og succesen har været så stor, at folk har valfartet fra København, og jeg er blevet kontaktet af folk fra Hornbæk og Bornholm, og hundene er bare så bare så glade for stranden, siger Vanja Carlsen. 

Der er også oprettet en hundestrand i Hornbæk og i Snekkersteen. Hvis hundestrandene er en succes, bliver ordningen permanent.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik