Ny hundestrand giver lige vilkår for mennesker og vovser

Det kan ikke være rigtig, at vi mennesker har taget patent på hele nordsjællands kyst, lyder det fra initiativtageren til ny hundestrand i Helsingør.

En ny hundestrand er kommet til verden i Helsingør - mere præcist i et indhegnet område i den ene ende af Gummistranden ved Kronborg.

Hidtil har det været forbudt at have hunde på de såkaldte blå-flag-strande i Nordsjælland i sommerperioden.

Men efter en henvendelse fra hundeejer og helsingoraner Vanja Carlsen har Helsingør Kommune, som et forsøg, omdefineret Gummistranden, så der også er plads til hundene. 

Vanja Carlsen fik idéen til hundestranden en bagende varm sommerdag, hvor hun besøgte stranden og så et hunde-forbudt-skilt.   

- Jeg tænkte, at det ikke kan være rigtig, at vi mennesker har taget patent på hele nordsjællands kyst, at dyr ikke må få lov til at køle sig ned på et afgrænset område, siger Vanja Carlsen til TV 2 Lorry. 

Den dag på stranden så hun også et væltet hegn mod sandfygning, og det satte en konkret plan i gang.  

- Jeg ringede til kommunen og sagde, at jeg havde en idé, og om de ville mødes med mig, og så kom de herned på stranden, og de syntes, at det var en god idé, siger Vanja Carlsen til TV 2 Lorry.

Herefter fik Vanja engageret en masse hundeejere i Helsingør. 

- Vi fik gravet det gamle hegn op, og fik sat det op som hundehegn, og succesen har været så stor, at folk har valfartet fra København, og jeg er blevet kontaktet af folk fra Hornbæk og Bornholm, og hundene er bare så bare så glade for stranden, siger Vanja Carlsen. 

Der er også oprettet en hundestrand i Hornbæk og i Snekkersteen. Hvis hundestrandene er en succes, bliver ordningen permanent.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

penge.jpg

Heldig kartoffel får fyldt tegnebogen: Vandt 310.785.127 kroner

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere