Nu kommer der igen flere sundbusser mellem Helsingør og Helsingborg

Sundbusserne fylder 60 år i denne måned, og det bliver fejret med en ny ’gave’ i form af en gammel kending.

En fortabt søn vender hjem til Helsingør, der nu får endnu en sundbus på færgeruten til Helsingborg.

Det er færgen M/S JEPPE, der er blevet sat ind - og den kender vejen - det er nemlig en tidligere sundbus, som er blevet købt tilbage af rederiet.

Det betyder, at passagerer nu kan se frem til hele to færger i timen.

- Vi er så heldige, at vi har fået mulighed for at købe en af de gamle sundbusser tilbage. Nu behøver man ikke længere stå og vente så længe, hvis man ikke når båden. For med den nye færge kan vi sejle hver halve time, siger Hans Froholdt, direktør i Sundbusserne A/S, til TV s Lorry.

Rederiet har spurgt passagererne i forskellige undersøgelser, hvad der skal til, for at de har lyst til at benytte sundbusserne noget mere.

- De ønskede primært, at vi sejlede noget oftere. Det kaster vi os derfor ud i nu, og så håber vi, at vi kan øge antallet af passagerer på overfarten, siger Hans Froholdt.

Første gang i 8 år

Sundbusserne gik konkurs tilbage i 2010. Før det sejlede man med tre færger og helt tilbage i slutningen af 1990’erne sejlede man med fire færger.

Men siden hen har økonomien gjort det muligt for rederiet at erhverve en ny færge. Og her otte år efter konkursen er det første gang, der nu sejler to færger igen.

Indflagningen betyder også omkring 12 nye arbejdspladser i det danske rederi. Men hvis det skal vare ved, skal der også komme flere passagerer.

- Hvis vi ikke får det, kan det ikke blive ved. Men alle statistikker tegner for, at der kommer det antal passagerer, vi skal bruge, så vi kan få en fornuftig forretning ud af det, siger Hans Froholdt.

Efter sommerferien vil rederiet begynde at sejle morgentrafik, så de også kan imødekomme behovet hos pendlere, der arbejder på den anden side af Øresund og omvendt.

Rederiets 60 års fødselsdag bliver fejret med en stor fest den 23. juli, hvor alle bliver inviteret gratis ombord på færgen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere