Nordsjælland plaget af lommetyverier: Her skal du passe på

Stribevis af lommetyverier er blevet anmeldt inden for blot ét døgn. Det får nu politiet til advare at borgerne.

Det er især de større byer Helsingør, Hillerød og Hørsholm, der er plaget af langfingrede kriminelle. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Borgere i Nordsjælland skal passe ekstra godt på deres lommer i disse dage.

Et større antal lommetyverier er blevet anmeldt indenfor det forgangne døgns tid, og det får nu Nordsjællands Politi til at advare deres borgere om at passe ekstra godt på, når de går ud.

- Jeg har endnu ikke nået at nærstudere hele døgnrapporten, men vi er nok oppe på over tolv sager på blot én dag, hvor hovedparten af sagerne fordeler sig på de større byer Helsingør, Hørsholm og Hillerød, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Jan Hedager til TV2 Lorry.

Læs også Gode råd er dyre: Sådan undgår du lommetyveri

Samme modus går igen

I Hillerød har lommetyverierne især været centeret omkring stationen.

- Det har været regulære tyverier fra lommer og tasker, hvor mobiletelefoner og punge er blevet stjålet. 

- Og i Helsingør og Hørsholm er det samme modus, der går igen begge steder, ved at man forsøger at distrahere ofrene ved at vise dem et stykke papir, hvor man spørger om vej til hospitalet, siger Jan Hedager til TV2 Lorry.

Politiets patruljer forsøger nu at lægge 'ekstra tyngde', som vagtchefen formulerer det, omkring shoppingscentre, gågader og togstationer, der er berørt af problemet.

Læs også København er lommetyvenes mekka: Her er DFs løsning

Fedladen og tyndhåret mand

Han fortæller, at man har et par signalementer, men at det i skrivende stund ikke er nok til at sige noget entydigt om, hvorvidt det er de samme gerningsmænd, der har været på spil.

- Vi har i Helsingør et signalement af en mand, der er 50 til 55 år, fedladen, tyndhåret og rund i ansigtet iført grå jakke og grå bukser. Han medbringer en blok, hvor der står hospital, og er sammen med en anden gerningsmand, siger Jan Hedager.

Læs også Lommetyvene er blevet mere aggressive: Nu stjæler de, mens du cykler

Nøjagtig en halv time senere finder et lignende tricktyveri sted nede i Hørsholm. Her går signalementet på en mænd, sydlandske af udseende, 30 til 35 år, cirka 170 centimeter høje og almindelige af bygning. 

- Der er lidt vej fra 30 til 55 år, hvorfor de to sager ikke behøver at have noget med hinanden at gøre. Men i teorien kunne ham, der bliver beskrevet i Hørsholm, godt være den anden gerningsmand i sagen fra Helsingør, siger Jan Hedager.

Han opfordrer borgerne til at være på vagt og passe ekstra godt på deres ejendele. 

- Hvis man ser noget mistænkeligt, skal man endelig kontakte os. For vi vil meget gerne have fat i de her personer, siger Jan Hedager.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik