Netto inviterede socialt udsatte til julefrokost

Overskudsmad fra en lang række Netto-butikker blev i dag forvandlet til dejlige julefrokoster for socialt udsatte i hovedstadsområdet.

Der var stor begejstring at spore blandt de fremmødte på Koefoeds Skole. Både over udsigten til lidt dejlig mad, men også over muligheden for socialt samvær med ligesindede:

- Det skal da nok blive en rigtig hyggelig eftermiddag her. Jeg glæder mig, til vi skal hygge sammen og have noget god mad sammen og sidde og snakke og have det godt. Hvorfor sidde alene og glo på fire vægge? Det er ti gange bedre at tage ud i byen. Ud at hygge blandt alle de andre, man kender til daglig og som man går på madhold med. Man kender dagligdagen på skolen. Jeg kan lige så godt hygge mig sammen med dem. Sådan skal det være, siger Rene Andersen.

Mens julen for mange er lig hygge og julekomsammener med familie og venner, er det  ikke alle, som fejrer julen sammen med den nære familie.  
Mens julen for mange er lig hygge og julekomsammener med familie og venner, er det  ikke alle, som fejrer julen sammen med den nære familie.  
Foto: TV 2 Lorry

Overskudsmaden, som Netto donerer, består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato pga. julens mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten.

I julen 2016 var julefrokosterne et pilotprojekt hos Netto, hvor 20 butikker donerede overskudsmad til Kirkens Korshær.

Da flere Netto-butikker i Storkøbenhavn har tilmeldt sig julemadspildsprojektet afholdes der også en større julefrokost for ensomme mennesker på Kofoeds Skole, hvor hele 300 mennesker var inviteret.

Omkring 300 mennesker deltog i julefrokosten på Kofoeds Skole
Omkring 300 mennesker deltog i julefrokosten på Kofoeds Skole

- Vi er glade for at kunne lægge lokaler til julefrokosten. Vi ved, at der er et behov for en sådan julefrokost, da der er rigtig mange i Hovedstaden, som føler sig ensomme i julen. Julen er blevet et glansbillede på, hvordan den perfekte kernefamilie bør se ud. Det er ekstra hårdt for dem, som i forvejen føler sig uden for normen, eller som ikke har en familie, hvor man kan være sammen i juledagene. Vi ved, at de 300 pladser til julefrokosten vil blive revet væk, så hvis man vil have en plads, skal man være hurtigt ude, siger Daniel Vedsted, kommunikationsansvarlig hos Kofoeds Skole i en pressemeddelse.

I år har over 100 butikschefer hos Netto indvilliget i at give deres potentielle madspild til julefrokoster for ensomme og socialt udsatte. Nettos medarbejdere stiller frivilligt op den 23. december efter lukketid for at sortere de fødevarer, der vil overskride sidste salgsdato i helligdagene. 

FødevareBanken, der til dagligt modtager fødevarer fra Netto og sikrer, at overskudsmad kommer andre til gode, hjælper med at rekruttere frivillige, som skal assistere kokkene med madlavningen på værestederne. Det forventes, at der deltager langt over 250 frivillige på tværs af landet, og op mod 1.000 vil blive bespist.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere