Musikcamp hjælper sangskriver-talenter som Tobias med at lave hits

Tobias Albert er en af 30 unge talenter, der har tilbragt weekenden på en musik-camp i Helsingør. Her får samarbejde og netværk musikken til at gå op i en højere enhed.

Hvordan komponerer man et hit?

Det har 30 sangskriver-talenter i alderen 17 til 32 år weekenden igennem forsøgt at lære opskriften på på den tre dage lange sangskrivnings-camp 'Music Maker Co-write' i Helsingør.

En af deltagerne er 21-årige Tobias Albert Saabye Krabbe fra Lejre, der synger og spiller guitar.

Som musiker og sangskriver går han under sit dobbeltnavn Tobias Albert, og hvis du synes, det ringer en klokke, så er det nok fordi, han tidligere i år blev døbt "Danmarks nye pop håb, intet mindre" af DR-radioprogrammet KarriereKanonen.  

21-årige Tobias Albert Saabye Krabbe fra Lejre.
21-årige Tobias Albert Saabye Krabbe fra Lejre.
Foto: TV 2 Lorry

Denne weekend har Tobias Albert været i gang fra 10 morgen til 22 aften med at skrive og komponere sange på musik-campen.

På sigt vil han nemlig gerne leve af sin musik. Og det kan musik-campen hjælpe ham med.

Her er der musik, sang og beats hele dagen lang, og målet er én ny sang per dag. Tobias Albert skriver normalt sine sange alene, men her på musik-campen skal han samarbejde med tre andre.

- Produceren går i gang, og så er der en sanger, der skriver noget tekst, og på den måde kommer man stille og roligt i gang med at lave musik, fortæller Tobias Albert til TV 2 Lorry.

Deltagerne på musik-campen er blevet udvalgt blandt 121 ansøgere fra hele landet.
Deltagerne på musik-campen er blevet udvalgt blandt 121 ansøgere fra hele landet.
Foto: TV 2 Lorry

Formålet med campen er at få de 30 unge sangskrivere ud af busken og lære at samarbejde og netværke med hinanden, så musikken går op i en højere enhed, forklarer Marianne Fruergaard. Hun er projektchef hos Musikmetropolen, som arrangerer campen. 

- Man har det her billede af den unge kunstner, der sidder og laver sin sang hely alene, og så bliver det et hit. Men sandheden er, at de fleste store sange er skrevet af omkring fem sangskrivere, og måske endda flere, siger hun til TV 2 Lorry.

Musik er en værdifuld eksportvare

Selvom der hersker en god, social atmosfære blandt deltagerne, er der dog ikke tale om en hygge-camp.

Deltagerne på musik-campen er blevet udvalgt blandt 121 ansøgere fra hele landet, og flere har allerede udgivet musik, er signet eller er på anden vis ved at gøre sig bemærket på den danske musikscene. 

Den langsigtede mission er, at Danmark skal være et land kendt for gode sangskrivere. Musik er nemlig en værdifuld eksportvare, der kan være med til skabe penge og brande Danmark udadtil, og hvis danske sangskrivere skal kunne leve af musik skal de skrive nogle knivskarpe tekster - på engelsk.

Flere udenlandske producere og sangskrivere er derfor hentet hjem fra det store udland for at inspirere og lærer fra sig.

På campen skal deltagerne skrive sange med hinanden og med fem professionelle:

Der er dog ingen sikker formel på, hvordan et hit bliver til, forklarer den danske komponist, producer og musiker Frederik Thaae, som har base i Los Angeles i USA.

- Hvis man havde det klare svar, så ville det være jo nemt. Men det er noget med at finde balancen mellem det velkendte og det ukendte, så folk føler sig trygge, men samtidig bliver udfordret, siger han til TV 2 Lorry.

Sverige som forbillede

Det store forbillede er ifølge arrangørerne Sverige, hvor sangskrivere i mange år har sprøjtet det ene hit ud efter det andet.

Forklaringen kan være, at svenskerne netværker og samarbejder bedre om sangskrivningen. Og tiden vil vise, om Tobias Albert vil kunne gøre dem kunsten efter.

- Jeg har mødt flere forskellige mennesket, som jeg rigtig godt kunne tænke mig at have i mit netværk og lave sessions med, siger han.

30 sangskrivningstalenter var samlet i Helsingør her i weekenden.

Hvis du er vild med musik, så har TV 2 Lorry meget mere af den slags i vores univers. På vores hjemmeside kan du finde vores serie 'Lyden af Lorryland', hvor vi besøger alverdens øvelokaler rundt omkring. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere