Menneskerettighederne kan blive justeret i Helsingør

Den danske regering satser på, at Europarådet kan blive enig om en ny menneskeretlig erklæring i Nordsjælland til foråret.

Når Danmark til november overtager formandskabet for Europarådets ministerkomité er det med store planer om at få vedtaget en erklæring, som skal dreje Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i retning af Danmarks ønsker. Og den erklæring håber man at få på plads under et udenrigsministermøde i Helsingør, skriver Politiken lørdag.

Dermed kan den nordsjællandske købstad få en plads i historiebøgerne som stedet, hvor Menneskerettighedsdomstolens kurs bliver justeret, så den fremover blander sig i færre sager.

- Det er vores håb, at vi får sparket så stor en dør ind som overhovedet muligt. Vi har formandskabet et halvt år. Derfor vil vi ikke kunne lave mirakler på et halvt år, men målet er, at vi får vedtaget en skarp erklæring, som jo kunne komme til at hedde Helsingør-erklæringen, siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen til Politiken lørdag.

Den planlagte justering af kursen kommer efter flere års debat om de internationale konventioners udbredelse og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols rolle. Selv om regeringen efter pres fra Dansk Folkeparti har gjort det klart, at den helst ser en ændring af konventionerne, tyder meget på, at det bliver vanskeligt for regeringen at få de øvrige 46 medlemslande til at skrive under på vidtrækkende ændringer af menneskerettighedskonventionen. Dertil er modstanden simpelthen for stor i lande som eksempelvis Tyskland og Sverige.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere