Medie: Politibetjente anmelder deres chef for racisme

Optræk til opsigtsvækkende sag i Nordsjællands politi

Den tidligere politiinspektør i Nordsjællands Politi og nuværende chef for PETs efterretningsafdeling, Flemming Drejer, er sammen med resten af ledelsen i Nordsjællands Politi blevet anmeldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed for racisme.

Det oplyser radiostationen Radio24syv. Det er en gruppe anonyme betjente, der har indgivet anmeldelse mod tidligere og nuværende ledere på baggrund af en mail, som politiledelsen udsendte internt i 2011. Af den fremgår det ifølge Radio24syv, at ledelsen kadte østeuropæere fra Rumænien, Ungarn og Bulgarien for "svindlere" og "platugler".

Betjentene har på den baggrund anmeldt politiledelsen for racisme og for opfordring til brud på retsplejelovenn. Af mailen fremgår det, at østeuropæerne som udgangspunkt skal anholdes. Skulle man få anholdt nogle forkerte - ville "de få" få udbetalt erstatning og en undskyldning, oplyser Radio24syv.

Den Uafhæninge Politiklagemyndighed oplyser ifølgeRadio24syv, at de har modtaget anmeldelsen.

-Vi har ingen kommnetarer til sagen, da den er overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, siger pressekorrdinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere