Manglende mobildækning isolerer Hellebæk

Teleselskaberne skummer fløden og vil kun dække de områder, hvor de kan tjene styrtende med penge, lyder kritikken fra beboere i Hellebæk nord for Helsingør.

Der er så dejligt ude på landet.

Men selv her i 2015 rækker teleselskabernes mobilmaster ikke derud.

I Hellebæk ligger et lille villaområde, hvor mobildækningen er så dårlig, at beboerne i praksis er afskåret fra omverdenen.

Allan Høxbroe skal stå med armen ud af vinduet - så kan han være heldig at få en sms igennem. Men tit kan det ikke lade sig gøre.

- Når folk ringer mig op, så siger jeg "Hallo, det er Allan" og så siger det bare "blop-blop" i den anden ende. Det er håbløst, siger han til TV 2 Lorry.

Beboerne mener at teleselskaberne ikke vil bruge penge på at sætte master op der, hvor der er få beboere. Men det afviser Jakob Willer, direktør i Teleindustrien.

-Selskaberne investerer til stadighed. Men det kan være begrænsninger på hvilke master, der må stilles op i naturen, der afgør om der er tilstrækkelig signal og dækning. Og så er bakker og træer et fysiskproblem for radiostråler, selv i 2015.

I Hellebæk vil de bare kunne ringe som andre og løsningen er - i følge Jakob Willer - at de får en lokal antenne. Et Wi-Fi net inde i deres egen bolig. - Det kan man sagtens få i dag, siger han til TV 2 Lorry.

Se hele indslaget i aften kl. 19.30

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lundtoftegade nørrebro

København skyder millioner i ansigtsløft til særlige områder på Nørrebro og Amager

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere