Mand på flugt fra pistolmænd stjal Charlottes mors bil og hund

Politiet efterlyser en stjålen, sølvgrå Nissan Micra i forbindelse med et skyderi i Nordsjælland. En mand råbte om hjælp og kørte væk i den stjålne bil med ejerens hund på bagsædet.

En dramatisk hændelse udspillede sig sent fredag eftermiddag i den lille nordsjællandske landsby Plejelt nær Esrum.

Søren Bjørnestad, vagtchef ved Nordsjællands Politi, oplyser til TV 2 Lorry, at der blevet affyret flere skud. Og politiet leder lige nu efter en mand i en stjålen sølvgrå Nissan Micra.

Det er politiets opfattelse, at manden var på flugt fra to bevæbnede gerningsmænd, som jagtede ham og skød efter ham.

Politiet fik anmeldelsen klokken 17.19. Her kan du se videoptagelse fra tidligere på aftenen i Plejelt.

Klokken 17.19 fik politiet en anmeldelse om, at manden var kommet løbende på Plejeltvej og havde henvendt sig til en ældre kvindelig beboer og råbt op om hjælp.

Kvinden var netop vendt hjem, efter at hun havde ude og handle og var i færd med at bære sine varer ind i sit hus, forklarer vagtchefen.

- Da manden henvender sig til kvinden, sidder bilnøglerne stadig i bilen, og hendes hund sidder på bagsædet. Han hopper så ind i bilen og kører væk, siger Søren Bjørnestad.

Han fortæller, at vidner har set, at manden, idet han kører væk, passerer en bil på Plejeltvej, hvor to personer stiger ud og affyrer skud mod ham. Personerne stiger efterfølgende ind i bilen igen og eftersætter manden. 

- Herefter bliver der uhyggeligt stille, siger Søren Bjørnestad.

Politiet har fundet flere patronhylstre på stedet.
Politiet har fundet flere patronhylstre på stedet.
Foto: Local Eyes

Nordsjællands Politi efterlyser lige nu den stjålne bil, som er en sølvgrå Nissan Micra med nummerplade-oplysningerne BT 86 626.

- Hvem de er, hvor de er kørt hen, og hvad det går ud på, ved vi stadig ikke. Men vi vil meget gerne have fat i denne her mand for at hjælpe ham og sikre os, at der ikke er sket noget med ham, siger Søren Bjørnestad.​​​​​​

Politiet er lige nu på bar bund i sagen for så vidt angår, hvem personerne er, og hvad der ligger til grund for skyderiet.
Politiet er lige nu på bar bund i sagen for så vidt angår, hvem personerne er, og hvad der ligger til grund for skyderiet.
Foto: Local Eyes

Politiets i forbindelse med deres tekniske undersøgelser i Plejelt fundet flere patronhylstre. Ifølge Søren Bjørnstad har man dog endnu ikke overblik over, hvor mange skud, der er blevet afgivet. Politiet ved ligeledes heller ikke, hvilken våbentype der er blevet brugt.

Politi har desuden aftenen igennem været i kontakt med skadestuerne rundt omkring for at se, om manden i den stjålne bil er dukket op. Men det har endnu kastet noget af sig, oplyser vagtchefen.

Charlottes mor var førstehåndsvidne

TV 2 Lorry var tidligere på aftenen i kontakt med datteren til den kvinde, som fik stjålet sin bil og hund.

50-årige Charlotte Rosenkjær fortalte, at hendes mor fik stjålet bilen, efter hun havde været ude og handle ind.

- Min er mor er dårligt gående, så hun kører bilen helt op til huset og går ind med varerne. Mens bilen holder i tomgang, kommer der pludselig denne her mand løbende og råber 'hjælp mig', 'hjælp mig', siger Charlotte Rosenkjær.

Før Charlottes mor når at reagere, sætter manden sig ind i hendes bil. Inde i bilen sidder morens hund Oskar.

- Så kommer to mænd løbende og skyder efter manden. Han kører væk i en fart, og de to mænd følger efter ham i anden bil, siger Charlotte Rosenkjær.

Her ses hunden Oskar sammen med Charlottes nu afdøde far. Billedet er taget for to år siden.
Her ses hunden Oskar sammen med Charlottes nu afdøde far. Billedet er taget for to år siden.
Foto: Privatfoto

Hun fortæller, at hendes mor havde svært ved at se mændene, fordi det var meget mørkt. Men moren ikke er i tvivl om, at der blev skudt.

- Min mor har gået til jagt i mange år, så hun ved godt, hvordan det lyder. Hun har fortalt, at kuglerne fløj om ørerne på hende, da det skete, siger Charlotte Rosenkjær og tilføjer, at hun godt kan høre, at det lyder som en dårlig actionfilm.

- Det er fuldstændig vanvittigt, at sådan noget her kan ske i en lille by i Nordsjælland, siger hun. 

 

Da TV 2 Lorry taler med Charlotte Rosenkjær over telefonen er hun ude og lede efter hunden Oskar på en mark i nærheden af morens gård. Moren, der tidligere på aftenen er blevet afhørt af politet, befinder sig derhjemme.

- Min mor hviler sig lige nu. Imens render jeg rundt på en mørk mark med en lommelygte og to betjente med elefanthuer og maskinpistoler, siger Charlotte Rosenkjær. 

Både hun og hendes mor er meget bekymrede for, hvad der er sket med Oskar. Han er 14 år gammel og vil slet ikke kunne klare kulden, fortæller hun.

Hun håber derfor, at der kan være personer, som har set Oskar eller hendes mors bil, og at de vil henvende sig til politiet. 

Har man oplysninger i sagen kan man kontakte Nordsjællands Politi på telefonnummer 114.