Lukket butik i opråb mod nethandel: Køb lokalt!

På lørdag lukker legetøjsbutikken Trolde & Eventyr med en opfordring til borgerne i Helsingør om at købe mindre på nettet og mere i butikkerne.

03:39

Netop nu holder en af byens legetøjsforretninger ophørsudsalg med et klart opråb: Køb i butikken i stedet for på Nettet.

"Sorry guys! Jeg gjorde mit bedste i 6 år af mit liv her hos jer. Men når man bestiller varer på nettet i stedet for at bruge sin by, er du med til at ødelægge din by."

Sådan indledes et opråb fra Steen Klintø til de kunder, der vælger at handle på nettet frem for i butikken Trolde & Eventyr. 

Læs også Ambassade fik 63 parkeringsbøder, men betalte kun én

For efter næsten syv år er det slut med at sælge legetøj på hjørnet af Stjernegade i Helsingør.

Ejer Steen Klintø kan ikke længere få økonomien til at løbe rundt. Og det mener han skyldes, at kunderne vælger nettet frem for butikken. 

- Vi er masser af mennesker heroppe i Helsingør og omegn, men de har det lidt svært ved at komme og handle lokalt i byen, derfor bliver jeg nødt til at trække stikket, fortæller Steen Klintø, der også driver en legetøjsforretning i Gilleleje.

Flere kunder har henvendt sig til Steen Klintø med sørge over lukningen, men fremover vil han være i sin legetøjsbutik i Gilleleje. Foto: Jan Christiansen / TV 2 Lorry

Længere nede ad Stjernegade lå Skotøjshuset i 120 år. For to uger siden måtte den nu tidligere ejer, Jesper Brok Hansen, dreje nøglen om af samme årsag som legetøjsbutikken.

- Det er sådan en kombination af internethandlen og så hele den her tilbudskultur, jeg mener, har udviklet sig siden finanskrisen, hvor det nærmest handler mere om, hvad man har sparet, end hvad man har købt, siger han.

De to butikkers situation er ikke ukendt for Institut for Center-Planlægning, der spår, at mange flere butikker vil dreje nøglen om i fremtiden. 

Læs også Derfor er hæklede bamser til syge børn populært som aldrig før

En undersøgelse fra instituttet anslår nemlig at 10 ud af 26 handelsbyer i TV 2 Lorrys sendeområde forsvinder inden 2030, hvis udviklingen med nethandel fortsætter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik