Louisiana sætter rekord i stamgæster

Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk har 52.113 trofaste gæster. Museet har dermed sat ny rekord i antallet af solgte årskort.

Foto: TV2/Lorry

Louisiana har i flere år været Danmarks mest populære kunstmuseum, og nu har museet slået sin position fast som Nordsjællands mest populære spisehus og forsamlingssted, hvor kunst, musik og litteratur mødes i hverdagen.

Aldrig nogensinde før har antallet af stamgæster været så stort. I maj måned rundede museet de magiske 50.000 medlemmer af Louisiana Klubben, og tallet steg denne sommer til 52.113 solgte årskort ved slutningen af juli måned. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi ønsker, at gæsterne skal have en god oplevelse, og stigningen i antallet af klubmedlemmer fortæller os, at folk har en god oplevelse, når de kommer på Louisiana, siger museets økonomichef, Carsten Skjøt, der samtidig kan glæde sig over museets højeste besøgstal i en juli måned i hele museets historie.

83.376 gæster lagde vejen forbi kunstmuseet i juli måned, hvor der også var en høj omsætning i museets cafe. Netop satsningen på årskort, god mad og høj kunstnerisk kvalitet er den rigtige vej at gå, vurderer professor Jon Sundbo fra Roskilde Universitet, hvor han har forsket i oplevelsesøkonomi.

- Når folk har et årskort, kommer de igen - og de køber lidt ekstra hver gang, de går igennem museet. Jo flere gange de kommer, jo flere ekstra ydelser køber de, siger professor Jon Sundbo til Frederiksborg Amts Avis.

Kunstmuseet Louisiana indførte i 2008 aftenåbent fire af ugens dage som det første museum i Norden. Omtrent samtidig introducerede museet en foredragsrække under konceptet »Louisiana Live«, hvor kultur, politik og samfundet sættes til debat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?