Længe ventet sporarbejde i sidste fase: Sådan går det på Kystbanen

Kystbanens tilstand har længe været dårlig, og sporarbejdet er allerede i gang. Nu begynder sidste del af fornyelsen, der både omfatter skinnerne og ti togbroer på strækningen.

Når klokken ringer ud på fredag for skoleeleverne, lyder sommerferiesangen "Ferie, ferie, ferie" hele vejen ud af skolegården ned til cyklen eller bussen.

Men mens klokken ringer ud for skoleeleverne, ringer den til gengæld allerede dagen efter ind for de mange arbejdere fra Banedanmark, som tager hul på sidste del af renoveringen af Kystbanen.

Årsagen er, at Kystbanen er slidt. Faktisk så slidt at der ikke kan køres med optimal fart på en stor del af strækningen. 

Pendlerne lever allerede nu med togbusser mellem Hellerup og Helsingør, men nu begyndes sidste etape af Banedanmarks arbejde på Kystbanen altså. 

- Som pendler eller nabo til banen, kan man måske tænke - er det virkelig nødvendigt? Dertil kan jeg kort svare: Ja! Kystbanen trænger til en gennemgribende fornyelse, så vi fremover kan bidrage til en mere stabil togdrift. Arbejdet bliver omfattende, men vi er helt klar til opgaven, siger Andreas Christoffer Lund i en pressemeddelelse. Han er projektleder i Banedanmark og står for sommerens arbejde med forny sporene på Kystbanen.

Når arbejdet med Kystbanen er overstået vil hastighederne igen nå op på mellem 100 og 120 kilometer i timen - også de steder, hvor den i dag er nedsat på grund af den ringe forfatning.

Fremover kan passagerer forvente, at der opstår færre fejl i sporet som eksempelvis skinnebrud og sporskifterne. Også i vinterperioden, forsikrer Banedanmark. 

- I det hele taget er vi i Banedanmark i gang med at bygge en helt ny jernbane, mens vi kører på den gamle. Her er Kystbanen en af mange projekter vi er ved at gennemføre på tværs af Danmark, så passagerne får en langt mere stabil, hurtig og pålidelig jernbane, siger Andreas Christoffer Lund.

Foruden skinnearbejdet skal sommeren også bruges på at renovere ti broer på Kystbanens strækning. Mens nogle blot skal renoveres, bliver andre helt udskiftet.

Arbejdet med både skinner og broer, som nu går ind i sidste fase, er en del af den samlede plan for fornyelse af Kystbanen, så den ikke behøver at blive lukket flere gange.

Det store arbejde forventes afsluttet den 12. august, hvorefter togdriften på strækningen genoptages.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere