Kommuners brug af private udlejere møder kritik

Udlejernes forening frygter, det kan koste boligejerne dyrt at lægge hus til en flygtning.

Kommunernes problemer med at skaffe boliger til flygtninge får nu mange af kommunerne til at rette blikket mod private udlejere.

En af de kommuner, som opfordrer borgerne til at udleje deres lejlighed eller et værelse til flygtninge er Helsingør. Formelt vil kommunen stå som lejer og dermed være bindeleddet mellem flygtning og den private udlejer, men Sammenslutningen af Private Udlejere, SAPU, advarer mod den ordning, som de mener kan komme til at koste boligejeren dyrt.

SAPU tror, at borgerne kan komme i klemme, fordi kommunerne også administrerer huslejenævnet og af den vej kan presse udlejningspriserne i bund, når først aftalen med den private udlejer er i hus.

- Kommunerne er pressede på økonomi, og derfor skulle det ikke undre mig, at de med lejeloven ved hånden og huslejenævnet ved sin side, kan gå ud og nedbringe omkostningerne på de her lejemål gevaldigt, siger formand for SAPU, Mark Møller Jensen.

Men i Helsingør Kommune afviser Centerchef for Job og Uddannelse, Kristjan Gundsø Jensen, at kommunen vil udnytte systemet på den måde.

- Det er ikke noget, hvor vi bagefter kommer og leger julelege for at få omgjort en husleje, vi selv har været med til at aftale, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere