Kommune politianmeldt: Handlede forkert i sag om skole-fyringer

Helsingør Kommune brød reglerne, da en række lærere og pædagoger blev fyret i 2017.

I forbindelse med en sag om masseafskedigelser på to skoler i Helsingør Kommune er kommunen blevet pålagt at skulle betale en bøde på 10.000 kroner, fordi reglerne ikke blev har overholdt i forbindelse med fyringerne.

I 2017 blev 15 medarbejdere opsagt på Espergærde Skole, mens fire medarbejdere blev opsagt på Snekkersten Skole.

Men proceduren for masseafskedigelserne blev ikke overholdt, mener den faglige organisation FOA, der derfor har politianmeldt Helsingør Kommune.

I anmeldelsen fremgår det, at Helsingør Kommune har afholdt forhandling med de faglige organisationer dagen efter, medarbejderne blev indstillet til opsigelse. Men ifølge loven skulle forhandlingen være holdt dagen før medarbejderne fik denne meddelelse.

På forhandlingsmødet med organisationerne er formålet at se på andre løsningsmuligheder, hvorvidt man kan undgå fyringer. Men den mulighed fandt altså ikke sted i 2017 før opsigelserne blev varslet.

- Vi kan kun beklage

Hos Helsingør Kommune tager man afgørelsen til efterretning.

- Vi kan kun beklage, at vi ikke har overholdt reglerne 100 procent på dette område. Men jeg vil gerne understrege, at ingen medarbejdere er blevet stillet ringere på grund af dette. Vi har desuden ændret vores vejledninger i forhold til opsigelsesprocesser netop på baggrund af denne fejl i 2017, siger centerchef Pernille Madsen, der i øjeblikket vikarierer for direktionen i sommerperioden.

Helsingør Kommune oplyser, at man var i dialog med de involverede faglige organisationer efterfølgende for at finde en løsning, dog uden at komme frem til et resultat.

Lærerforeningen og BUPL var også part i afskedigelsesrunden, men de to parter har ikke valgt at følge FOA’s politianmeldelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ulykken i Havdrup

18-årige Sebastian blev dræbt i trafikken: Nu kommer familien med opråb

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere