Kommune flytter borgere for at undgå hårdt ghetto område

I Helsingør er et større boligområde endt på ghettolisten. Kommunen skrider til handling og vil flytte flere beboere.

Siden 1. december har boligområdet Nøjsomhed i Helsingør været på regeringens ghettoliste.

Så torsdag før juleferien var kommunens Styregruppe for indsatsen mod parallelsamfund indkaldt til møde. Her aftalte man en indsats for området, så det ikke ender på regeringens liste over hårde ghettoområder.

quote Det er et spørgsmål om, at den sociale balance er tippet herude

Henrik Møller, formand for Kultur- og Turismeudvalget, Socialdemokratiet

- Vi har super travlt, for vi har sådan set kun to år til at få hele området af ghettolisten. Hvis man ryger på listen over hårde ghettoområder, så skal man enten rive en masse boliger ned eller sælge dem, siger Benedikte Kiær, der er borgmester i Helsingør for De Konservative

Sådan ender et boligområde på ghettolisten

Kommunen flytter borgerne

På mødet kort før juleferien aftalte styregruppen at arbejde videre i to spor, hvor det ene handler om, at ændre på beborsammensætningen. Det vil man blandt andet gøre ved at flytte nogle af familierne.

- Det virker jo et eller andet sted også som en eller anden form for overgreb i forhold til de familier, som det i givet fald kommer til at dreje sig om, men det er et spørgsmål om, at den sociale balance er tippet herude, og vi må gøre noget for at skabe en lidt mere harmonisk sammensætning. Det her er et af de greb, vi kan bruge, hvis det skal gøres indenfor den tidsramme som ghettoplanen arbejder med, siger Henrik Møller, formand for Kultur- og Turismeudvalget i Helsingør Kommune.

Man vil også have flere af beboerne i boligområdet Nøjsomhed i beskæftigelse og uddannelse, og flere skal blive bedre til dansk, så der igen skabes en højere grad af social balance, og så forskellene til det øvrige Helsingør mindskes, som kommunen skriver på sin hjemmeside.

I den her omgang er der dog ikke nogen, der vil blive tvangsflyttet.

- Den ene del af vores strategi er at ændre beboersammensætningen. Det kan vi gøre ved at ændre på nogle af lejemålene, og her går vi først og fremmest ind og hører, om der er nogen, som vi kan hjælpe videre ved at anvise dem en anden lejlighed, siger borgmester Benedikte Kiær.

Hun fortsætter:

- Det betyder, at vi skal ind og renovere og bygge om, og der kan man ikke bo i lejlighederne i mens. Men vi er ikke der, hvor vi skal til at tvangsflytte nogen eller gøre noget, som beboerforeningen ikke synes om, siger borgmester Benedikte Kiær.

Kommunen har foreløbigt sat to deadlines for indsatsen: 1. februar mødes gruppen igen og her har de en plan for beboerinformation og – involvering på dagsordenen. Fra 2021 skal boligområdet Nøjsomhed ikke længere kunne defineres som ghettoområde.

Kommunen oplyser i øvrigt, at området lever op til alle regeringens kriterier for et ghettoområde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

Lars Løkke Rasmussen

Løkke kræver undskyldning efter afbrænding

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere