Klasseforskel: FCK ydmyger oprykkerne fra Helsingør

FC København afgjorde reelt kampen i første halvleg, da de søndag sejrede med 4-0 på udebane i Helsingør.

Foto: Per Kjærbye - Scanpix

Der var klasseforskel, da FC Helsingør søndag tog imod den forsvarende mester fra FC København i Alka Superligaen. 

Gæsterne vandt uden problemer med 4-0. Sejren blev grundlagt efter en første halvleg, hvor FCK-offensiven kynisk straffede Helsingørs fejl. 

Trods en flot kulisse, der bød på en ny tilskuerrekord i FC Helsingør, havde værterne intet at stille op. FCK var altdominerende både på og uden for banen, hvor de medrejsende fans vandt lydbilledet. 

Hjemmeholdet gav debut til nyerhvervelsen Osama Akharraz, der er kommet til klubben på en fri transfer. Angriberen fik dog ikke debut i en kamp, hvor Helsingørs største udfordring var i defensiven.

Læs også Sådan gør politiet klar til FCK-fans i Helsingør

Favoritværdigheden lå på forhånd hos gæsterne, og der var heller aldrig tvivl om udfaldet i kampen, hvor FCK særligt i første halvleg viste klassen. 

Med tre mål på 33 minutter var kampen reelt afgjort. Først med en flot scoring af Pieros Sotiriou efter syv minutter og dernæst to af angrebskollega Andrija Pavlovic, der flittig udnyttede de mange fejl fra Helsingør-defensiven. 

Værterne havde svært ved at håndtere FC Københavns fysiske styrke, og Ståle Solbakkens mandskab skabte chancer efter behag. Dog slap gæsterne foden fra speederen efter pausen, hvor Helsingør kom klart bedre med.

Efter 73 minutter følte Helsingørs Nicolas Mortensen og størstedelen af de 5348 fremmødte tilskuere sig snydt for et straffespark, men dommer Peter Kjærsgaards fløjte forblev tavs. 

I stedet for en reducering lukkede Sotiriou kampen af med et velplaceret langskud til slutresultatet 4-0 i det 83. minut. 

Med sejren står FCK noteret for 15 point efter ni kampe, mens Helsingør fortsat har ni point. 

/ritzau/

Læs også Helsingør henter tidligere Inter-spiller

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik