Kineserne kommer - og de besøger hele regionen

Det er ikke kun den lille havfrue, der trækker i de kinesiske turister.

Igen i år er der rekordmange kinesiske turister i hovedstaden, og nu når de også længere ud i regionen end tidligere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik og Scandinavian Tourist Board. 

I byer som Helsingør og Hillerød er der langt kortere mellem de kinesiske turister end hidtil. 

- Det er tydeligt, at København har haft mange kinesiske gæster gennem en årrække, og det høster vi frugten af, fordi mange kinesere tager op til Nordsjælland, hvor vi har vores slotte, siger direktør i VisitNordsjælland, Annette Sørensen til TV 2 Lorry. 

I Helsingør er antallet af kinesere, der nupper en nat på et af byens hoteller, fordoblet siden 2013, så der i dag er cirka 1.800. 

Kineserne bruger i gennemsnit  1.762 kroner for hvert døgn, de er på ferie i Danmark. Derfor gør byerne, hvad de kan, for at lokke kineserne til. 

I Helsingør Kommune har Kultur- og Turismeudvalget bevilget 300.000 kroner til en såkaldt kinaindsats. 

- Indsatsen har resulteret i møder med over 150 kinesiske rejseoperatører, ansættelse af kinesisk tolk på turistbureauet i Helsingør og markedsføring i Kina i samarbejde med blandt andet den danske ambassade i Beijing og den kinesiske tv-station Hunan TV. Flere af vores store hoteller og attraktioner har været på China-Ready-kurser, for at blive klædt på til mødet med kineserne, fortæller fungerende borgmester i Helsingør,  Henrik Møller til TV 2 Lorry. 

Region Hovedstaden har også fået øjnene op for kineserne og afsat tolv millioner over de næste år til blandt andet at gøre destinationerne klar til at tage imod dem. 

- Det er jo ikke nok, vi får dem herop. Mange af dem kan ikke engelsk, så vi skal også have gjort vores spisekort og så vidre klar til kinesere, forklarer Annette Sørensen, direktør i Visit Nordsjælland. 

Noget tyder på, at det kan blive en god investering. Den danske interesse for kineserne lader nemlig til at være gengældt.  

- Mange kinsere rejste til Frankrig og Tyskland for nogle år siden. Nu vil vi gerne opleve de nordiske lande. Der er mere natur her, siger Tian Qiang, der er besøgende fra Beijing, til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry mødte ham på besøg på Kronborg i Helsingør, der blandt andet er en af de attraktioner, der trækker kineserne ud i regionen. 

- Det, de kommer til Nordsjælland for, er vores slotte.  De er fascinerede og tiltrukkede af, at der bor en dronning heroppe i en periode. Ved at produktudvikle oplevelser på slottene kan vi tiltrække endnu flere. Som blandt andet på Kronborg, hvor de i år laver Hamlet Live, hvor der går levende skuespillere rundt, forklarer Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland til TV 2 Lorry.

VisitNordsjælland arbejder nu på, at kineserne tager endnu flere overnatninger nord for København. De vil blandt andet markedsføre sig på, at man hurtigt kan tage et smut til Sverige. 

Helsingør Kommune arbejder med at lokke flere til med en hjemmeside på kinesisk, og så giver de kineserne mulighed for at gifte sig i løbet af deres besøg i byen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Flodhest

Se billederne: Københavns Zoo har fået en ny beboer

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Nordsjællands Veterantog

Veterantog søger hjælp: Corona har punkteret økonomien

Belgien 2019, udtagelsesstævne til EM(1)

playSaltomortale på hesteryg - mød danmarksmestrene i voltigering

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere