Kendt badehotel vil sikre sig mod oversvømmelser

Strand- & Badehotel Marienlyst vil i fremtiden kunne sikre sig bedre mod hårde storme.

Voldsomme storme har tidligere taget hårdt på  Strand- & Badehotel Marienlyst i Helsingør.

For at forhindre, at det sker igen, har hotellet nu lavet en stor plan for stormsikring af hotellet, som er sendt til endelig godkendelse hos Kystdirektoratet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

På det seneste møde i Helsingørs teknik-, miljø- og klimaudvalg sagde politikerne god for planen, der er udarbejdet af konsulentfirmaet Rambøll.

Hæver offentlig sti

Hvis projektet bliver godkendt bliver den offentlige sti foran hotellet hævet med en halv meter. Kommunen har understreget, at godkendelsen sker på betingelse af, at stien foran hotellet fortsat er offentlig. Der skal også etableres to nye stenkastninger mod nord og syd, som skal dæmme op for bølgerne. Derudover skal der ske en omfattende sandfordring på strækningen mellem de to stenkastninger. 

Hele anlægget kommer til at strække sig mellem 20 og 60 meter ud i Øresund, fremgår det af planen, som også indebærer opførsel af en ny badebro. Den har ikke noget med kystsikringen at gøre - og der vil være offentlig adgang til den. 

I forbindelse med stormen Bodil måtte hotellets tidligere acceptere et tocifret milliontab som følge af, at bølgerne væltede ind i hotellets stueetage. Også stormen Allan ramte hotellet. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere