Julianelund kan nu blive et lovligt sted at bo - hele året

Erhvervsminister Brian Mikkelen er nu klar til at ændre i Fingerplanen fra 1947. Så de kan bo lovligt i de 55 huse i Julianelund i Helsingør.

Solen skinner i Poul Drews have i Julianelund. Han er lettet. Brændet føles ikke så tungt, som det plejer.

For det her er en god dag. Nu tyder alt på, at hans smukke hus får lov at blive, hvor det er.

quote Det er en glædens dag. Mange har ventet på at få ordentlige forhold, så vi kan få lov til at blive boende og så husene ikke skal rives ned.

Poul Drews, Julianelund, Helsingør

Kommunen har ellers i mange år krævet, at huset skulle rives ned, fordi området Julianelianelund lå i det, der var en trafikkorridor i den gamle Fingerplanen - og dermed var det ulovligt at bo her hele året.

Men nu tyder alt på, at nye vinde fra Christiansborg kan skabe gode resultater her i Julianelund. Poul Drews har store forventninger.

- Det er en glædens dag. Mange har ventet på at få ordentlige forhold, så vi kan få lov til at blive boende. Og så husene ikke skal rives ned. Jeg synes, at det er fantastisk, at det er lykkedes en masse mennesker at få omgjort en transportkorridor, der har været overflødig i rigtig mange år, siger Poul Drews.

- Det er helt utroligt at opleve, at noget politisk også kan flytte sig med mange menneskers hjælp, siger Poul Drews. 

Politikerne vil frigive flere områder

quote Så skal de ikke rive boligerne ned. Derimod skal de sørge for, at blive tilsluttet kloakering. Og det betyder noget i forhold til deres ejendomskatter og grundskyld. 

Benedikte Kiær, Borgmester,  Helsingør, Kons.

Politikerne på Christiansborg vil frigive flere områder i den gamle fingerplan fra 1947. Og et af de områder er altså Julianelund i Helsingør. Her ligger der 55 huse. Og det glæder borgmesteren i Helsingør, Benedikte Kiær, Kons.:

-  Ved at føre området ind i byzone, så skal de ikke rive boligerne ned. Derimod skal de sørge for, at de bliver tilsluttet  kloakering. Det vil også betyde noget i forhold til deres ejendomskatter og grundskyld. Som hos alle os andre, siger hun. 

Et andet sted, hvor de klapper i hænderne over den nye plan - er boligområdet Julianelund i Helsingør. I årevis har beboerne kæmpet med kommunen - fordi deres huse er markant større end de oprindelige kolonihavehuse.

Kæmpet i flere år

Længere nede ad vejen leger Henrik Bolling med sine to hunde Cæsar og Marley. Han er glad for, at politikerne har lyttet.

For her i kvarteret Julianelund har de kæmpet i flere år for at få området omdannet fra landzone til byzone, og dermed mulighed for at bo i området hele året - lovligt.

- Det er rigtig dejligt, hvis vi også kan finde en løsning på det, så folk ikke skal rive deres huse ned. Og så de ikke skal gå fra hus og hjem. For folk har jo bundet mange penge i det herude, siger Henrik Bolling.

Det er som om solen skinner lidt mere, og fuglene synger lidt højere. Rundt om i haverne - bag hækken og havelågen har de i dag fået noget at fejre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere