Ilse Jacobsen får lov til at blive i Hornbæk

Et politisk flertal giver landzonetilladelse til den kendte designer Ilse Jacobsen, der dermed får lov til at blive i Hornbæk.

Foto: Scanpix

Den kendte designer Ilse Jacobsen skal ikke pakke sine gummistøvler og regnfrakker og flytte showroom og kontorlokaler på Holmenevej 31 i Ålsgårde.

Vi har ikke brudt loven, vi har ikke bøjet loven, og nu har vi truffet en ny afgørelse.

Peter Poulsen, medlem af Helsingør Byråd

Det har et flertal i Helsingør Byråds udvalg for teknik, miljø og klima tirsdag aften bestemt. 

- Der er besluttet at give en landzonetilladelse til virksomheden. Der var fem stemmer for og en imod. Nu skal vi så huske at gøre det, vi ikke gjorde sidste gang, nemlig at partshøre naboen, siger Peter Poulsen, der er medlem af Helsingør Byråd for Socialdemokratiet.

Fremtiden i Hornbæk så ellers mørk ud for Ilse Jacobsen, efter at Natur- og Miljøklagenævnet vurderede, at en dispensation til landzonetilladelse, som Helsingør Kommune havde udstedt, var ugyldig.

Læs også Gummistøvledronning risikerer flytning

Den berørte nabo, der har stuehus blot 25 meter fra virksomheden, mener, at loven er blevet sat ud af kraft, fordi politikerne ikke retter sig efter Natur- og Miljøklagenævnet. 

Det synspunkt har Peter Poulsen fra Socialdemokratiet dog ikke meget til overs for.  

- Vi har ikke brudt loven, vi har ikke bøjet loven, og nu har vi truffet en ny afgørelse. Jeg synes, det er fin beslutning, og så må vi jo se, hvad den videre udvikling bliver, siger Peter Poulsen tirsdag aften til TV 2 Lorry.

Adspurgt om det spiller ind, at Ilse Jacobsen er en kendt dansk designer, der er med til at profilere Hornbæk, lyder svaret:

- Det er sagen uvedkommende. Det har ikke været en del af drøftelsen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik