Ildsjæl vil have afskaffet ordet "grønlænderstiv"

Petra Olsen samlede i dag underskrifter ind for at få afskaffet ordet "grønlænderstiv".

Det er blot nogle uger siden ordet "grønlænderstiv" blev en del af Den Danske Ordbog, og dermed en officiel del af det danske sprog. 

Men det er slet ikke i orden, mener Petra Olsen, der vil have ordet afskaffet igen. Hun er selv grønlænder, 72 år og tidligere socialrådgiver.

- Jeg er vred over, at ordet grønlænderstiv nu er blevet så officielt, at det er blevet en del af den danske ordbog, siger Petra Olsen. 

Hun har skrevet et brev, som hun vil sende til Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, som står for at udvælge de ord, der officielt skal optages i det danske sprog.

Og i dag var hun sammen med Grønlænderforeningen i Nordsjælland, "Lille Grønlænder", hvor hun benyttede lejligheden til at samle underskrifter ind, som hun vil sende med brevet. 

- Der er utrolig mange grønlændere i Danmark, der klarer sig fantastisk godt, og det er kun meget få personer, der drikker så meget, at det ser alt for synligt ud, og det skal så gå ud over alle de mange, der klarer sig godt her i Danmark, siger Petra Olsen. 

- Det her er meget grelt og ser meget ned på mange grønlændere. Det kan nemt bruges som nedsætende ord om ellers meget velfungerende grønlændere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere