Holder fast i 'forkert' vejnavn: "Kan ikke være anderledes"

Hornbæks nye plejehjem er opkaldt efter et forkert navn, lyder kritikken, og derfor får vejen dertil også et forkert navn. Men sådan bliver det.

Vejen til Hornbæks nye plejehjem Grønnegårde skal døbes Grønnegårdsvej trods protester fra både Helsingør Kommunes Museer og et flertal i Helsingørs byråd udvalg for teknik, miljø og klima.

Der har nemlig aldrig ligget en gård ved navn Grønnegården i Strenstrup, hvor det nye plejehjem skal bygges. Det skriver Helsingør Dagblad.

Derfor så modstanderne af navnet derfor hellere, at det nye plejehjem blev døbt Bregnevangen, der var en af de to vange, som landsbyen Stentrup i sin tid var inddelt i - men sådan bliver det ikke.

quote Når der nu var enighed om navnet Grønnegården i det navneudvalg, så skal vejen jo også hedde Grønnegården. Det kan ikke være anderledes. Men navnet Grønnegården er stadig forkert.

Johannes Hecht-Nielsen, Fmd., Teknik- miljø- og klimaudvalget, Helsingør, Venstre

Et navneudvalg bestende af blandt andet borgmester Benedikte Kiær, Kons., og formand for social- og sundhedsudvalget Ib Kirkegaard, DF, har besluttet at holde fast i det nye navn trods kritikken - og det vækker stor ærgrelse fra kritikerne, som nu også bliver nødt til at døbe vejen dertil Grønnegårdsvej.

Kan ikke være anderledes

- Når der nu var enighed om navnet Grønnegården i det navneudvalg, så skal vejen jo også hedde Grønnegården. Det kan ikke være anderledes. Men navnet Grønnegården er stadig forkert, siger formand for teknik- miljø- og klimaudvalget, Johannes Hecht-Nielsen, Venstre, til Helsingør Dagblad.

Han bakkes op af et flertal i udvalget, som heller ikke er glade for det nye navn, men ikke kan gøre andet ved beslutningen for vejnavnet, når navneudvalget har besluttet sig for plejehjemsnavnet.

Det var arkitekten bag det nye plejehjem, som kom på navnet Grønnegården. Forklaringen lyder, at plejehjemmet angiveligt kommer til at ligne en bondegård i grønne omgivelser beklædt med gågrøn skrifer.

Det nye plejehjem skal erstatte Bøgehøjgård. Det bliver bygget ved den nye rundkørsel på Sauntevej og får 51 plejeboliger med fællesarealer. Det skal drives af OK-fonden. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere