Her er hovedstadsområdets 11 rigeste familier

Hovedstadsområdet har 11 af de 25 rigeste familier i Danmark boende. Se hvem her.

I nogle familier i Danmark er der råd til rigeligt med smør på brødet - og uanede mængder brød i det hele taget.

Berlingske Business har igen i år udgivet en liste over Danmarks 100 rigeste - og på top 25 har 11 hovedstadsvirksomheder ejet af yderst velhavende familier sneget sig ind.

Bag flere af virksomhederne gemmer der sig navne, som du støder på i din hverdag, mens andre måske er helt ukendt for dig. 

Stomiposer for milliarder

Hovedstadsområdets dyreste virksomhed ligger i Espergærde. Her er tale om Coloplast, der producerer medicinske hjælpemidler som for eksempel producerer stomiposer. Virksomheden, der ejet af familien Louis-Hansen, kan prale af at kunne sælges for intet mindre end 38,7 milliarder kroner.

Ikke overraskende kommer A.P. Møller-Mærsk i halen på Coloplast med Ane Uggla i spidsen. Virksomheden beskæftiger sig med olie og rederi og kan sælges for 12,7 milliarder kroner. Virksomheden ligger på en 7. plads.

Berlingske Business vurderer, at de største formuer i høj grad er udviklet i industrien, men også købmænd har hevet sig op på listen. I hovedstadsområdet gælder det Bygma, der er en trælastforretning, der har hovedsæde i Herlev.

Listen er udformet ud fra, hvad virksomhederne vil kunne sælges for i dag. 

De rige bliver rigere

I år er de største familieformuer steget med 580 milliarder kroner. Familien Foss' formue er eksempelvis steget med 4,1 miliarder, som den andenstørste stigning blandt landets virksomheder.

- Formuerne er steget ganske pænt i det forgangne år. Fremgangen er en kombination af, at en række virksomheder har præsteret bedre indtjening, og at de store kursstigninger på aktiemarkedet smitter afpå prissætningerne af virksomhederne, siger Ejlif Thomasen, der står bag listen for Berlingske Business til magasinet.

Generelt dominerer jyske virksomheder top ti, hvor kun tre sjællandske virksomheder sniger sig med.