Helsingørs cheftræner stopper øjeblikkeligt efter uoverensstemmelser

FC Helsingørs cheftræner tog klubben til Superligaen og tilbage igen. Men uoverensstemmelser får ham til at forlade sit job.

FC Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, har valgt at fratræde sin stilling øjeblikkeligt.

Det oplyser FC Helsingør på sin hjemmeside.

Klubbens direktør, Janus Kyhl, forklarer følgende om fratrædelsen: 

– Christian og klubben er nået til et punkt, hvor vi ikke længere føler, at vi er på samme spor i, hvor klubben og fodbolden skal hen. Der har været nogle uoverensstemmelser om, hvordan spillestil og trupsammensætning skulle være. Derfor har Christian valgt at fratræde sin stilling i FC Helsingør, og søge nye udfordringer, siger han.

Christian Lønstrup fik FC Helsingør i Superligaen for første gang nogensinde. Men klubben klarede ikke at forblive i Danmarks bedste liga og rykkede igen ned i 1. division. 

Her ligger Helsingør lige nu på 8. pladsen.

- Vi er kede af at se Christian forlade os. Han har om nogen været frontfiguren for den fremgang FC Helsingør har haft den sidste håndfuld år, og han har været os en meget dygtig og engageret træner, der også har nydt en meget høj anseelse blandt vores fans og sponsorer, men når det er sagt, deler vi Christians vurdering af, at det måske er på tide at få friske kræfter ind på trænerposten og nye øjne på projektet, siger direktøren.

TV 2 Lorry Lorry var med, da FC Helsingør rykkede på i Superligaen. Se vores webdok "Underdogs" her. 

En særlig tak til fanskaren

Selv udtaler den afgående træner:

– Det har været otte fantastiske år, hvor vi har skrevet historie sammen, og det har været en fantastisk og uforglemmelige rejse. Jeg vil gerne takke de mange spillere jeg har arbejdet med i årenes løb, og hele staben omkring holdet, siger han i en pressemeddelelse.

- En særlig tak vil jeg sende til fanskaren, som er vokset med klubben gennem årene, og som har støtte op om os i med- og modgang, siger han.

Den tidligere cheftræner kom til FC Helsingør i 2010 som assistenttræner. I 2013 fik han jobbet som cheftræner for klubben.

Direktøren sender en tak til Christian Lønstrup: 

- Vi vil gerne takke Christian Lønstrup for tiden i FC Helsingør, og den kæmpe indsats han har lagt i sit arbejde her. Han vil altid have en stor stjerne hos os, lyder det.

Træningen overtages indtil videre af U-19 træner Marc Thevis og assistenttræner Brian Gellert, der fortsætter i klubben.

TV 2 Lorry fulgte FC Helsingør, mens de forberedte sig på at rykke på i Superligaen. Se første afsnit her:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere