Helsingør vil ikke lukke brandstation i Tikøb

Her til aften afviste politikerne i byrådet i Helsingør at lukke Tikøb Brandstation.

Tikøb Brandstation har været et smertensbarn i det nye fælles Nordsjællands Brandvæsen. I en plan for redningsberedskabet er der lagt op til en lukning af Tikøb Brandstation, men det vil Helsingør Kommune ikke acceptere.

På et byrådsmøde her til aften afviste Helsingør-politikerne endnu engang at lukke brandstationen. Til glæde for brandfolkene i Tikøb.

- Vi fandt ud af, at I Helsingør kommune har vi et byråd og en borgmester, som ikke vil stille op til alle de sparekrav, som er kommet rundt omkring i Danmark, og som også skulle være en del af det nye Nordsjællands Brandvæsen, siger Knud Vinther Hansen, stationsleder for Tikøb Brandstation.

Borgmester Benedikte Kiær ønskede efter byrådsmødet ikke at lade sig interviewe, men skriver i en kort besked til TV 2 Lorry:

- Byrådet har som forventet stemt nej til planen for beredskabet. I morgen tidlig vil jeg orientere mine borgmesterkolleger om det videre forløb.

De andre kommuner i Nordsjællands Brandvæsen er Fredensborg, Allerød, Hørsholm og Rudersdal, og spørgsmålet er nu, hvilke konsekvenser Helsingørs beslutning får.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere