Helsingør udfordrer FCK og Brøndby som glade amatører

Selvom den står på Superliga i næste sæson, må spillerne fra FC Helsingør fortsat passe andre jobs ved siden af fodbolden.

Der er langt fra tilværelsen som fuldtidsprofessionel fodboldspiller i landets største klubber, til det setup FC Helsingør må køre med i den kommende Superligasæson efter klubbens sensationelle oprykning i søndags.

Spillerne arbejder ved siden af fodboldkarrieren i helt almindelige jobs som skolelærere, håndværkere og revisorer. Det bliver der ikke ændret på, selvom den fremover står på fodbold på første klasse.

quote Vi er jo bange for at oversatse, og så står vi måske om et år eller to og har ekstremt dårlig økonomi.

Christian Lønstrup, træner i FC Helsingør

- Vi er jo bange for at oversatse, og så står vi måske om et år eller to og har ekstremt dårlig økonomi. Der skal vi slet ikke ud. Så hellere rykke ned, have tjent lidt penge og så bygge tingene op igen, siger cheftræner Christian Lønstrup til TV 2 Lorry.

FC Helsingør træner fire gange om ugen, og det giver naturligvis træneren visse udfordringer, at det kun er ham selv og klubbens direktør, der er ansat på fuld tid. 

- Den store forskel er, at modstanderholdene træner om formiddagen, så man kan være lidt mere nørdet som træner. Vi træner fra klokken 17 til 19, så hvis jeg skal gå i detaljer et par timer derefter, er vi først hjemme ved midnat.

- En anden udfordring er, at spillerne kommer til træning, efter de har været på arbejdet eller studeret. Så de er trætte. Over en lang sæson kan man virkelig mærke det den sidste måneds tid både fysisk og mentalt, siger Christian Lønstrup, der drømmer om, at FC Helsingør på sigt bliver en fuldtidsprofessionel klub.

Må hygge lidt mere

For Helsingørs forsvarsgeneral Rasmus Minor Petersen byder hverdagen ved siden af topfodbold også på et arbejde som lærer på Brøndby Idrætsefterskole, hvor han foruden fodbold også underviser i dansk. Men de mange timers hårdt arbejde er helt glemt i disse dage.

- Der kan da godt være nogle dage, hvor det er ”puha”. Men når man har sådan en oplevelse som i søndags, ser man jo både de mennesker omkring Helsingør, og familien som er oppe at støtte en, og som har gjort det altid. Så får man sgu en klump i halsen, siger Minor til TV 2 Lorry.

Men selvom der ikke er lige så god tid til massage af de ømme ben som i en fuldtidsprofessionel klub, så kan der måske også være fordele ved at skulle passe et andet erhverv ved siden af fodbolden, mener Helsingør-profilen.

- Jeg kan godt lide, at man har nogle andre ting at se til. At det ikke hele tiden handler om fodbold og de fejl, man laver. Men at man får nogle andre perspektiver. Det tror jeg kan rykke nogle procenter i forhold til at toppræstere.

- Vi bliver nødt til at have lidt mere hygge. Ikke fordi der ikke er hygge i fuldtidsprofessionelle klubber. Men vi bliver nødt til at stå sammen om nogle andre værdier. Det tror jeg gør en stor del, og så må vi se, hvad der sker i Superligaen, lyder det fra Rasmus Minor Petersen.

Der bliver ikke lang tid til at hvile på laurbærrene for spillerne i FC Helsingør. For oprykningen betyder, at sæsonoptakten til den nye sæson begynder allerede om 13 dage, den 19. juni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere