Helsingør skal være mere tryg - overvågning på vej

Aftale mellem Regering og DF fører nu til kameraovervågning af centrale gader i Helsingør. Borgmesteren glæder sig over de styrkede efterforskningsmuligheder.

Det bliver formentlig tryggere at gå i byen i Helsingør fra torsdag den 6. december. For fra den dag snurrer et antal overvågningskameraer og holder vågent øje med livet i Stengade, Bjergegade og Bramstræde.

quote Det sker nogle gange, at der er kedelige hendelser i form af eksempelvis vold eller salg af ulovlige stoffer i Helsingørs natteliv. Det er ærgerligt, at det er nødvendigt, men sådan er det i alle større byer, hvor der er beværtninger, diskoteker og mennesker i nattelivet.

Benedikte Kiær, Borgmester, Helsingør

Det er finansloven for 2018, der giver mulighed for kameraopsætningen. Her aftalte regeringen og DF, at der skulle afsættes midler til overvågning af steder, hvor der jævnligt opstår episoder med vold og uro - og derfor har brug for en særlig, tryghedsskabende indsats.

- Jeg kan godt forstå, at politiet udpeger Helsingør som et sted, hvor der er behov. Vores midtby er et sted, hvor der sker rigtig meget i løbet af natten og i weekenderne, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær til TV 2 Lorry.

I den bedste af alle verdener havde borgmesteren selvfølgelig helst undgået videoovervågningen, men for en by på størrelse med Helsingør er det ifølge hende desværre en nødvendighed.

Alternativet ville være en by uden natteliv, og det ønsker man heller ikke.

- Det sker nogle gange, at der er kedelige hendelser i form af eksempelvis vold eller salg af ulovlige stoffer i Helsingørs natteliv. Det er ærgerligt, at det er nødvendigt, men sådan er det i alle større byer, hvor der er beværtninger, diskoteker og mennesker i nattelivet.

quote Vi har haft en god dialog med Helsingør Kommune, og det er vores vurdering, at kameraerne vil have både en forebyggende og en tryghedsskabende effekt.

Carsten Spliid, Politiinspektør & leder af Forebyggelse og Nærhed, Nordsjællands Politi

Samarbejde mellem kommune og politi

I Helsingør kommer der videoovervågning i form af syv kameraer, der skal fordeles på de tre gader.  Samtidig bliver der sat skilte op, så folk, der færdes i området, ved, at der er kameraovervågning.

- Vi har haft en god dialog med Helsingør Kommune, og det er vores vurdering, at kameraerne vil have både en forebyggende og en tryghedsskabende effekt, siger politiinspektør Carsten Spliid, leder af Forebyggelse og Nærhed, Nordsjællands Politi.

Det er kun Nordsjællands Politi, der har adgang til optagelserne fra de syv kameraer, og optagelserne vil blive brugt, når politiet efterforsker strafbare forhold.

Ifølge borgmester Benedikte Kiær bliver det glædeligt for politiets muligheder i fremtiden, når videoovervågningen er blevet sat op. 

- Det bliver nemmere for politiet at efterforske i sager, hvor der er foregået noget ulovligt. Kameraerne skal ikke bare sættes op for at sættes op, men de skal have et formål, som kan bruges af politiet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik