Helsingør oversvømmes af jernmænd og kvinder- dansker har udsigt til medalje

I dag løbes EM i den halve IRONMAN i Helsingør. Særligt én dansk kvinde har gode chancer.

I dag er Helsingør på den anden ende.

3.000 mænd og kvinder skal løbe, svømme og cykle sig igennem byen til årets halve udgave af IRONMAN, der også er et EM.

Selvom der "kun" er tale om en halv udgave af det hårde triatlon, skal deltagerne alligevel grueligt meget igennem.

De starter ud med 1,9 kilometers svømning, der efterfølges af en cykeltur på 90 kilometer og 21,1 kilometer løb før de endelig er i mål.

Klokken 08.30 og 08.33 bliver de professionelle triatleter sendt ud på ruten, mens starten går for de øvrige deltagere fra klokken 08.40.

Og dagens flotte vejr er optimalt til at presse kroppen til det yderste.

- Det er fænomenale forhold. Vejret er helt fænomenalt, det kan næsten ikke være bedre. Der er sol, men ikke for varmt, og forholdene er helt optimale til at køre hurtigt, siger tidligere professionel atlet og tidligere verdensmester i IRONMAN, Torbjørn Sindballe.

Allerede omkring klokken 12.00 forventer man, at de første professionelle deltagere krydser målstregen.

Kan dansk kvinde leve op til sidste års succes?

Sidste år fik danske Helle Frederiksen 2. pladsen for kvinder, og hun krydsede målstregen i tiden fire timer, ni minutter og 43 sekunder.

Sejren var faktisk længe inden for rækkevidde for den danske triatlet. Fem kilometer før cykelturens målstreg fik hun en defekt på forhjulet, der hæmmede hendes tid før løberunden.

Helle Frederiksen deltager også i år, hvor hun vil forsøge at komme over målstregen som den allerførste. Og det er slet ikke en umulighed, vurderer Torbjørn Sindballe.

- Der er da en chance. Britiske Holly Lawrence er favorit og har vundet VM på denne distance før. Men Helle på sit bedste er også i den liga. Hun er i form, så hun skiller sig ud sammen med to andre. Vi har helt klare danske medalje-chancer. Om det bliver guld må vi se, men det bliver rigtig tæt, siger han.

Kvindernes podie ved den halve IRONMAN i Helsingør i 2018. Andenpladsen gik til Helle Frederiksen (tv.). Vinderen blev Melissa Hauschildt (i midten), mens tredjepladsen gik til Sara Svensk (th.)
Kvindernes podie ved den halve IRONMAN i Helsingør i 2018. Andenpladsen gik til Helle Frederiksen (tv.). Vinderen blev Melissa Hauschildt (i midten), mens tredjepladsen gik til Sara Svensk (th.)
Foto: Getty Images for IRONMAN

Også to unge gutter, Miki Mørck Taagholt og Daniel Bækkegård, er værd at holde øje med:

- De to unge gutter er også med fremme. Daniel Bækkegård var med til VM på den lange distance, hvor han blev nummer seks, fordi han styrtede. Var han ikke styrtet, var han blevet numnmer to. Så han har formen til at få medaljer, siger Torbjørn Sindballe.

De professionelle atleter dystede om en præmiesum på 500.000 kroner og kvalifikation til VM.

Flere afspærringer i Helsingør

De mange løbende og cyklende påvirker trafikken i Helsingør søndag. 

Vejene på cykelruten vil være lukkede mellem klokken 06.30 og 16.00.

Cykelruten går via Nordre Strandvej ud til Hornbæk, forbi Saunte, Borsholm, Havreholm, Horserød, Skibstrup og tilbage til Helsingør for så igen at køre via Esrumvej, Hornbækvej, Gurrevej, Øerne, Nygård og retur til Helsingør ad Esrumvej, Rolfsvej og Hamlets Vænge til Gl. Hellebækvej og ad Classensvej via Allegade til Kulturhavnen.

Helsingør Kommune skriver dog på deres hjemmeside, at der er sluser udvalgte steder på cykelruten, hvor man vil kunne passere.

Men man skal være opmærksom på, at der vil være flest triatleter ude på cykelruten mellem klokken 11 og 14.30, hvorfor der også kan opstå køer omkring de bemanede sluser.

På kortet her kan danne dig et overblik over  smuthullerne.
På kortet her kan danne dig et overblik over  smuthullerne.

Helsingør Kommune oplyser desuden, at følgende veje vil være afspærrede:

Hornebyvej/Hornbækvej vil være afspærret for al almindelig kørende trafik på strækningen fra Gl. Havreholmvej i Horneby til signalkrydset med Esrumvej. Hornbækvej ensrettes i sydlig retning fra signalkrydset med Esrumvej og til Harreshøjvej i Tikøb. Der vil være trafikreguleringspost ved Harreshøjvej.

Bilister ledes på omkørsel fra Hornbækområdet via Dronningmølle – Esrum – Harreshøjvej til Tikøb eller omvendt. Esrumvej ensrettes i østlig retning fra Plejeltvej i Plejelt til Hornbækvej, hvor man skal svinge til højre mod Tikøb. Hellebækvej vil ekstraordinært være åben for kørsel gennem Hellebæk Kohave til Bøssemagergade og Hammermøllen.

Løberuten går via Kronborg Slot og Helsingør Midtby. Det betyder, at Havnegade, indre by og Kronborgvej derfor vil være spærret frem til kl. 19.00.

 
 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20210411-175648-L-1920x1276we

Kæmpe drama i Brøndby - københavnerne løber med det hele

20070614-190907-5-1920x1284we

Sportsklubber bløder medlemmer - sådan ser det ud i din kommune

hærværk mod bmx-bane

Fjernstyrede biler hærger BMX-bane: "Det kan blive utrolig farligt"

20190608-000400-l-1920x1277we.jpg

12.000 tilskuere lukkes ind til EM-kampe i København

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere