Helsingør mangler plejepladser

Flere ældre borgere måtte blive liggende på hospitalet, fordi der ikke var frie hænder til at give dem den pleje, de havde brug for.

Arkivfoto. Foto: Tommy Kofoed Ritzau/Scanpix

Mangel på plejehjemspladser plager Helsingør Kommune, der i januar måtte melde fyldt på alle kommunens plejehjem.

For otte borgere betød det ekstra lange hospitalsophold, fordi der ingen frie hænder var til at give dem den pleje, de havde brug for. Dette til trods for, at alle otte borgere ikke længere modtog behandling på hospitalet.

Det er selvfølgelig ikke en optimal situation, og jeg vil arbejde for, at det ikke sker igen.

 Mette Lene Jensen (V), formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er selvfølgelig ikke en optimal situation, og jeg vil arbejde for, at det ikke sker igen, siger Mette Lene Jensen (V), formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget i kommunen.

Læs også Ældre tvinges til for meget eller for lidt mad: "Pest eller kolera"

67,5 procent flere ældre i 2027

At forhindre, at ældre vil ende på hospitalet igen på grund af manglende plejehjemspladser i fremtiden, kan blive hårdt arbejde. Med en stigende middellevetid og store ældreårgange forventes antallet af ældre at stige markant inden for de næste år.

Ifølge kommunens egne tal vil der i 2027 være 67,5 procent flere ældre over 80 år, end der er i dag, og det er derfor nødvendigt med endnu flere plejeboliger i fremtiden. I dag råder Helsingør Kommune over 459 permanente plejehjemspladser, og det forventes, at der i løbet af de næste 10 år vil blive brug for 230 flere.

Med Budgetforliget 2017-2021 lukkede man ellers fem plejehjemspladser, fordi kommunen skulle effektivisere.

- Vi havde ikke brug for pladserne den gang, men vi betaler stadig husleje for lokalerne, så vi har mulighed for at åbne dem igen, siger Mette Lene Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik