Helsingør får nyt kæmpe vandlaboratorium

Et nyt 352 kvadratmeter vandlaboratorium ved Øresundsakvariet i Helsingør skal øge interessen for livet under Øresunds havoverflade.

Snart vil det være muligt at opleve dyrelivet i Øresund helt tæt på.  I maj 2018 åbner der nemlig et 352 kvadratmeter stort vandlaboratorium ikke langt fra Øresundsakvariet i Helsingør. 

- Det bliver et stort oplevelsesbassin, der kommer til at ligge lige i midten af Helsingør Nordhavn. Det bliver et fantastisk sted for leg, læring og unik formidling, fortæller Jens P. Jeppesen, der er akvarie- og museumschef på Øresundsakvariet.

Tæt på dyrelivet

I vandlaboratoriet vil man blandt andet kunne udforske undervandsverdenen på nært hold - blandt andet de forskellige bundtyper og levesteder. Derudover kan man fange løs af vandlaboratoriets mange strandkrabber.

Der vil være gratis adgang til vandlaboratoriet for alle, og over sommeren 2018 og på udvalgte tidspunkter resten af året vil guider fra Øresundsakvariet være til stede og formidle om Øresunds unikke natur.

 - Vores opgave er jo at formidle dyrelivet i Øresund. Akvariet er én ting - med vandlaboratoriet kommer vi endnu tættere på. Dyrelivet kommer faktisk rigtig tæt på de besøgende, siger akvarie- og museumschefen.