Glade hundeejere må beholde hundehegn - indtil videre

En gruppe hundeejere fra Helsingør har kæmpet for at få lov til at beholde en indhegning på stranden. Nu ser det ud til at lykkes.

De havde fået frist til og med i dag fredag. Indhegningen til hundene på stranden nord for Kronborg i Helsingør skulle pilles ned, for hegnet var ulovligt i henhold til Naturbeskyttelsesloven. 

Men i sidste øjeblik har Kystdirektoratet udsat nedrivningen af hegnet på hundestranden. 

- Vi er så glade. Vi har kæmpet rumpetten ud af bukserne, for at vores hunde kunne beholde området på stranden. Og nu er det lykkedes, siger en glad Karina Willumsen, der sammen med Vanja Carlsen er gået forrest i kampen for at kunne beholde hundestranden.

De startede blandt andet en underskriftindsamling på Facebook, hvor 468 personer har skrevet under på, at de gerne vil beholde det indhegnede område.

Populær hundestrand

Hundestranden har eksisteret i to et halvt år og er blevet populært hos byens hundeejere. Det er et sted, hvor de kan slippe deres hunde løs, så de kan lege og bade uden at forstyrre de andre gæster på badestranden. 

Debatten om nedrivningen startede, fordi en borger klagede over hegnet til Kystdirektoratet. Så søgte Helsingør Kommune om dispensation, men det fik de afslag på og fik at vide, at hegnet skulle væk senest d. 23. juni, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hundeejerne havde derfor forberedt sig på at efterleve kravet.

- Vi skulle sende dokumentation til Kystdirektoratet, når vi havde revet det ned, men så fik vi svar i går fra en chef ovre i Kystdirektoratet, og han skrev, at det var noget kluddermudder, og at vi har fået dispensation, indtil vi finder en anden løsning, siger Karina Willumsen.

Ifølge Kystdirektoratet er der dog ikke tale om en decideret dispensation. 

- Kommunen har bedt om at få en forlængelse af tidsfristen for, hvornår hegnet skal væk,, og det har de fået, lyder det fra Hans Erik Cutoi-Toft, der er afdelingschef hos Kystdirektoratet. 

Han oplyser, at tidsfristen nu udløber i slutningen af september. 

Holdbar løsning

Karina Willumsen skal nu til et møde med folk fra Helsingør Kommune for at finde en holdbar løsning.

Hundeejerne har blandt andet foreslået, at man rykker hundeområdet til Kronborg Strand, der, ifølge dem, ikke bliver brugt nær så meget. 

- Jeg tror på, at vi finder en holdbar løsning. Håbet er jo lysegrønt, så det er jeg nødt til at tro på. Det er jeg sikker på. Næsten, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere