Frygt for længere ventetider på politiet i Helsingør

Der skal skæres ned på udrykningsstationerne i Nordsjællands Politi.

- Jeg kunne godt frygte, at borgerne i vores område fremover vil komme til at vente længere på, at politiet når frem, hvis der ikke længere skal rykkes ud fra Helsingør Politigård.

Sådan siger byråds- og regionsrådsmedlem Per Tærsbøl fra De Konservative til Helsingør Dagblad omkring Nordsjællands Politis planer om at omstrukturere hele politikredsen.

Et af temaerne i reorganiseringsplanen, som skulle have været forelagt politikerne i år, men er udskudt til 2018, er nemlig at skære ned på antallet af udrykningsstationer i politikredsen.

Hvilke stationer, der i givet fald bliver nedlagt som udrykningsstationer, er stadig uvist, men hvis der ikke længere skal rykkes ud fra Helsingør, så vil det gå ud over responstiden i Helsingør kommune, mener Per Tærsbøl. 

 - I dag rykker patruljerne ud fra Hillerød, Gentofte, Frederikssund og Helsingør, og det er den helt rigtige fordeling. Men hvis der ikke længere skal rykkes ud fra et stort og indbrudsplaget område som Helsingør, så vil jeg protestere, for hvis patruljerne skal komme helt fra Frederikssund, så vil den tryghed, borgerne i Helsingør har i dag, gå fløjten, siger Tærsbøl til Helsingør Dagblad.

- Skulle jeg pege på en af de stationer, man kunne nedlægge som udrykningsstation, så måtte det være Gentofte, som ligger så tæt på København, tilføjer Tærsbøl.

Direktøren for Nordsjællands Politikreds Jens-Christian Bülow bekræfter, at spørgsmålet om antallet af udrykningsstationerne i politikredsen er et tema i reorganiseringen.

 - Jeg kan godt forstå, at borgere og lokalpolitikere er optaget af politiets responstider, der er vi også. Men det er alt for tidligt at gå i detaljer med omstruktureringen endnu, siger politidirektøren.

 Han påpeger dog, at der ikke er planer om at ændre på Helsingør Politigårds status som hovedstation i politikredsen i forbindelse med omstruktureringen.

- Et af temaerne er, at antallet af udrykningsstationer skal reduceres, og så må vi se på, hvilke stationer der ikke længere skal benyttes til udrykning, siger Jens-Christian Bülow.

Han forklarer udskydelsen med, at der internt i politiet er brug for mere tid til at få lavet et solidt og grundigt oplæg til den fremtidige organisering af politikredsen, og det betyder, at den nødvendige dialog med kredsens 13 kommuner først kan gå i gang, når valgkampen til det forestående kommunalvalg er i fuld gang, og det vil ikke give en ordentlig dialog med lokalpolitikerne om reorganiseringen af politikredsen.

 - Politikerne vil være optaget af andre ting, mener politidirektøren.

Per Tærsbøl forstår også godt, at reorganiseringsplanerne er udskudt til efter valget.

- For ellers vil der gå lokale interesser i valgkampen, og det vil gå ud over den objektive debat, siger Per Tærsbøl, som dog også gerne tager en diskussion om politiets organisering under valgkampen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere