Fodbold-sensation: "Det skal fejres med sprut og McDonalds"

Direktør Janus Kyhl roser både fodboldspillerne, organisationen og trænere, efter at klubben skriver historie søndag aften.

Foto: TV 2 Lorry

Helsingør skal i næste sæson spille i Alka Superligaen for første gang nogensinde, efter at holdet søndag aften leverede overraskelsen og spillede 2-2 i Viborg efter forlænget spilletid.

I den direkte duel om en plads i næste års Superliga var første opgør endt 1-1 i Helsingør. Samme cifre var på måltavlen efter 90 minutter i Viborg, og kampen skulle derfor afgøres med en halv times ekstra spil.

Her scorede begge mandskaber endnu engang, og Helsingør rykker dermed op på reglen om udebanemål, mens Viborg rykker ned i 1. division.

André Riel blev helten for Helsingør med sit mål til 2-2 efter 112 minutters spil.

Læs også Oprykningsfest: FC Helsingør vinder samlet efter stort drama

"Vi var undertippede"

Alle drengene fra Helsingør FC er kort efter kampen i ekstase. 

Forsvarsspiller Mads Aaquist, der tidligere har spillet i FC København og AC Horsens, understreger, at holdet har været undertippede i de seneste mange kampe:

- Det var bare hjertet, der slog til til sidst. Det var ren hjerte og vilje. Jeg har sagt til Dagbladet i lang tid, at vi nok skulle komme til at spille Superliga, men der har ikke rigtigt været nogen, der troede på det, siger han til TV 3 Plus.

Hvordan skal det fejres?

- Med sprut og McDonald’s!

Læs også Helsingør-træner: Oprykning kommer for tidligt

Direktør aflyser ferie

Direktør Janus Kyhl er ligeledes lykkelig. Han dropper en ferie til Bali for at blive hjemme og forberede Superligaen. 

- Det er helt utroligt. Vi har ikke en eneste spiller, der kan leve af det her på vores hold. Det er jo helt vanviitigt og slet ikke noget, vi har kunnet forestille os, siger han til TV 3 Plus. 

- Vi skal feste de næste 48 timer. Og derfra må vi blive klar til superligaen.

Han takker organisationen, trænere, spillere og fans, der har fulgt klubben uanset resultater. 

To busser kom fra Helsingør med fanfraktionen Kronborgs Drenge var da også kørt med til Viborg for at bakke drengene op. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik