En kongelig nat: Kronborg Slot på Airbnb

For første gang i over 100 år åbnes der for overnatning på Kronborg Slot.

Vil du være den første, der overnatter på Kronborg Slot i over 100?

Det er faktisk en mulighed. Nu tilbyder Kronborg Slot nemlig en overnatning til vinderen af en konkurrence, der er blevet skudt i gang på Airbnb.

Det er den 23. april, man kan vinde en kongelig overnatning - på 400-året for dramatikerens dødsnat. 

Idéen er, at vinderen og en ledsager skal tilbringe en nat i det hemmelige værelse i Kongetårnet, der til daglig er lukket for slottets besøgende. 

- Det er en skæv ide, der ser dagens lys, og en vidunderlig måde at fejre Shakespearejubilæet og dramaets tilknytning til Kronborg Slot. Der har ikke sovet nogen på slottet i over 100 år, og da slet ikke i Kongetårnet, så det bliver i sig selv en historisk hapening, siger Erik Als, der er slotschef på Kronborg.

Den person, der vinder en overnatning på Hamlets Slot, bliver også inviteret med til et såkaldt renæssancetaffel, hvor danske kunstnere fejrer Shakespeares værker på hans dødsdag. 

Nikolaj Hübbe, Ellen Hillingsøe, Dicte og balletdansere fra Den Kongelige Ballet er blandt de optrædende under middagen.

Når aftenen er slut, og de øvrige gæster forlader Kronborg, vil konkurrencevinderen blive eskorteres til Kongetårnet til 'en kongelig nat'.  


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?