Én ekstra ansat har skrabet 6,7 mio. kr. ind til kommunen

Helsingør har stor succes med selv at inddrive borgernes gæld.

Flere og flere kommuner i hovedstadsområdet ønsker selv at overtage opgaven med at inddrage gæld fra Skat.

Og det kan være en ganske god forretning. Det kan man skrive under på i Helsingør, hvor en enkelt ekstra medarbejder på bare ni måneder har sikret 6,7 millioner kroner til kommunekassen.

Det gør en stor forskel, at dialogen foregår med kommunen, der er tæt på borgerne. Det vurderer centerchef Pernille Madsen.

- Når vi fortæller, at pengene indgår i kommunekassen, tror jeg, man har et større ansvar for fællesskabet, siger hun til TV 2 Lorry.

quote Mange borgere siger til os, at de har glemt at se det i deres e-boks. Der er også nogen, der siger til os, at det har de bare ikke haft styr på

Pernille Madsen, centerchef, Helsingør Kommune

Milliongæld på 11 år

Da Skat i 2005 overtog opgaven med at inddrive gæld, havde Helsingør kun 160.000 kroner til gode hos borgerne. Mens Skat havde opgaven frem til 2016, voksede den gæld til 18 millioner kroner.

Ganske frivilligt er det lykkedes kommunens medarbejdere at få borgerne til at betale gælden – alene med et opkald.

- Mange borgere siger til os, at de har glemt at se det i deres e-boks. Der er også nogen, der siger til os, at det har de bare ikke haft styr på, siger Pernille Madsen.

Også mulighed for tvangsauktion

Og går den ikke af frivillighedens vej, har kommunerne siden februar også i sidste ende haft mulighed for at tvinge skyldnere på tvangsauktion.

Den inddrivelse ønsker samtlige af de 17 kommuner i hovedstadsområdet, som vi i dag har været i kontakt med, selv at stå for. Den seneste i rækken er Egedal.

- Vi har en hel masse borgere, der betaler deres ejendomsskat til tiden - og så har vi nogen, der ikke betaler. Og det synes vi ikke er rimeligt, at de ikke gør. Så retfærdighedsmæssigt er det her godt, siger borgmester Karsten Søndergaard, Venstre.

Han håber at kunne kradse hele kommunens tilgodehavende på 3,7 millioner kroner ind.

- 3,7 millioner er mange skoleklasser eller mange pædagoger i vores institutioner, siger han.

- Skat gjorde ingenting

Og han er sikker på, at det også i Egedal vil gi' pote at inddrive gæld - for da opgaven lå hos SKAT, skete der ikke meget.

- Ingenting. De sidste år har vi desværre oplevet, at Skat ikke har formået at inddrive pengene. Derfor er vi rigtig glade for, at vi har fået muligheden tilbage.

Tilbage i Helsingør må medarbejderne nok finde sig i, at de ekstra penge i kommunekassen ikke går til lønforhøjelser i borgerservicecentret.

- Sådan fungerer det ikke rigtigt i kommunerne. Men det er klart, at medarbejderne fortjener noget kage og en stor applaus fra mig, siger Pernille Madsen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere