Elever jubler over aflyst spareplan: Helsingør beholder erhvervsskole

HTX-uddannelsen Esnord i Helsingør lukker ikke til august, som planlagt. I første omgang er fristen forlænget med et år.

Længe så det ud til, at skolen på Rasmus Knudsens Vej i Helsingør skulle rømmes august 2018 og 250 elever omplaceres. Flere af dem skulle pendle til Hillerød. Men så kom den positive nyhed.

- Vi har fået lov til at blive på Rasmus Knudsens Vej i et år mere, så det er virkeligt dejligt, siger Mille Merrit Babette Holgersen, der er elev på skolen, til TV 2 Lorry.

Hun har kæmpet for at bevare HTX-uddannelsen i Helsingør, så i dag er hun ekstra glad.

Kampen for at bevare skolen i Helsingør har været lang og hård. Hun har skrevet til skoleledelsen, byrådsmedlemmer og medier i håbet om, at man bevarer uddannelserne i kommunen. 

Hele vejen er hun blevet bakket op af sine klassekammerater, der ligesom hende glæder sig over, at anstrengelserne nu har båret frugt.

Frist forlænget og flytning udskudt

Esnord har nemlig forlænget fristen for, hvornår de vil sælge lokalerne på Rasmus Knudsens Vej med et år. I mellemtiden skal der findes nye og mindre lokaler, så uddannelserne kan forblive i Helsingør kommune, lyder det.

- Den bedste løsning for os elever var at blive på Rasmus Knudsens Vej, men da bygningen er til salg, så tror jeg ikke, at det er en mulighed mere, siger Mille Merrit Babette Holgersen og tilføjer:

- Men det ville klart være bedre at blive i kommunen stadigvæk, altså på Helsingør Gymnasium og få nogle lokaler der, for der vil transporttiden være kortere for os alle sammen. 

Borgmester: - Der kommer en løsning inden længe

Direktøren for Esnord, Inge Prip, har gennem længere tid mærket et pres fra Helsingør byråd og fra eleverne for at finde en løsning, der bevarer HTX og erhvervsuddannelser i kommunen.

- Den ideelle løsning for os er at finde en placering tættere på stationen, mere bynært, i et miljø og helst sammen med andre uddannelsesinstitutioner, fortæller hun til TV 2 Lorry.

Siden er Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, Kons., er også gået ind i sagen.

- Vi skal nok sikre os, at der kommer nogle tilbud til de unge mennesker, fordi de skal ikke tages som gidsler, for at der er de her problemer med erhvervsskolen. Der kommer en løsning inden længe, siger borgmesteren og fortsætter:

- Vi er i god dialog med erhvervsskolen, vi er i god dialog med styrelsen og vi skal også have en god dialog med regionen. Så vi er i fuld gang med alle dem, der skal tales med for at finde en bæredygtig og langtidsholdbar løsning. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere