Dronningens sommertogt starter med regnvåd fiasko

Voldsomme bølger, blæst og regn forhindrede tirsdag Danmarks Dronning Margrethe i at komme i land i Helsingør.

Blomsterpige, borgmester og præst stod klar på kajen sammen med hele Helsingørs pigegarde for at tage imod Dronning Margrethe, der i dag indleder sit sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Men dronningen kom aldrig til Helsingør. I sidste øjeblik meddelte Nordsjællands Politi, at det ikke var sikkert for den 76-årige regent at komme i land på havnen i Helsingør.

Da Kongeskibet Dannebrog er for stort til at lægge til kaj i Helsingør, skulle dronningen sejle det sidste stykke i chalup. Den mellemstore robåd kunne dog ikke sikre en tørskoet dronnning på grund af dagens voldsomme vejr, og derfor stod pigegarde, blomsterpige, præst og borgmester forgæves i regn og blæst.

- Det er selvføgelig rigtig, rigtig ærgerligt, lyder det fra borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (Kons.), til TV 2 Lorry.

- Vi havde glædet os til besøget. Men majestætens sikkerhed frem for alt! Og i det her vejr kan jeg ærligt talt godt forstå det, lyder det fra en regnvåd og forblæst borgmester, der straks efter aflysningen trækker i ly mod rådhuset.

Kongeskibet Dannebrog returnerer nu til København igen.

 

Fakta om Kongeskibet Danmark