Dom for konedrab: 50 dages betinget fængsel

50-dages betinget fængsel. Det er, hvad en 78-årig mand i dag er blevet dømt ved retten i Helsingør for at dræbe sin kone med 20 sovepiller.

Retten i Helsingør Foto: Mikkel Østergaard / Scanpix

En 78-årig mand er i dag blevet idømt 50-dages betinget fængsel for at dræbe sin kone. Sådan lyder dommen i dag fra retten i Helsingør.

Man må jo ikke slå folk ihjel, og det har jeg jo gjort. Men jeg har bestemt ikke fortrudt, hvad jeg har gjort. Det var en barmhjertighedsgerning,

Tiltalt 78-årig

Retssagen begyndte i dag kl. 13 og lidt over en time efter faldt dommen så.

Manden har selv beskrevet drabet af sin kone gennem 50 år som et barmhjertighedsdrab, da han tidligere på året dræbte hende med 20 sovepiller.

Tidligere har manden udtalt, at han ikke har fortrudt, men nu er dommen altså faldet, og han kan se frem til 50-dages betinget fængsel.

Retten i Helsingør, hvor den 78-årige mand i dag blev idømt 50 dages betinget.  Foto: TV 2 Lorry

- Man må jo ikke slå folk ihjel, og det har jeg jo gjort. Men jeg har bestemt ikke fortrudt, hvad jeg har gjort. Det var en barmhjertighedsgerning, siger den 78-årige til Helsingør Dagblad.

Drabet fandt sted på Rigshospitalets Klinik for Rygmarvslidelser i Hornbæk den 9. april i år. Den 71-årige dame var indlagt efter et fald i hjemmet, der havde lammet hende i hele kroppen.

Manden har tidligere forklaret, at ham og konen sammen tog beslutningen om at tage hendes liv, da hun ikke ønskede et fremtidigt liv med konstant pleje og daglig medicin.

- Og der var det så, hun fik overtalt mig til at hjælpe hende, og hun forklarede mig præcist, hvordan jeg skulle gøre det, fortæller den 78-årige mand til Helsingør Dagblad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik