DM i papirflyvning: Kan din hjemmelavede flyver slå rekorden?

Næste weekend afholdes der en stor konkurrence i papirflyvning på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.

De fleste kender det.

Man laver et par tilfældige folder på et stykke papir, og efter lidt tid ligner det et flyveklart kampfly.

Men når man så kaster vidunderet, slår papirflyveren et svirp, og efter en meter i luften falder den uhjælpeligt til jorden, som en seks-årig, der har bundet snørebåndene sammen.

Er du til gengæld en haj til at lægge de helt rigtige folder, der skaber en guddommelig aerodynamik, så kan det være, at du skal prøve at slå danmarksrekorden, når Danmarks Tekniske Museum i Helsingør afholder en papirflyver-konkurrence næste weekend.

I 2012 satte amerikaneren Joe Ayoob verdensrekorden med en distance på hele 69,14 meter, men det er en dansker aldrig kommet i nærheden af med et stykke svævende papir.

10-årig kastede 27 meter

Ifølge museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum, Jacob Thorek Jensen, ligger den længste flyvning i Danmark på lige over 29 meter, men han har tidligere fortalt til TV 2, at man på museet selv har en uofficiel rekord, der lyder på 35 meter.

Sidste år blev der sat ny danmarksrekord i længste kast for børn, da 10-årige Nikolaj Brandt fik sit fly ud på hele 27,14 meter. Dermed slog han den hidtidige rekord med mere end otte meter. Imponerende.

Så med andre ord kan børn også dyste om at blive den næste rekordholder.

Men det er ikke nemt at få et fly til at flyve mere end 20 meter. Det kræver de helt rigtige foldninger og den rigtige kasteteknik.

Under konkurrencen vælger du selv dit flys design, og på museet kan man prøve at folde den model, som har sat verdensrekorden – en model der er døbt Suzanne, og som du får en guide til at bygge længere nede i artiklen.

Hvis du på forhånd ved, at din kastearm er lidt slatten, så er der også en anden konkurrence, hvor du kan dyste med om det bedst designede fly. Vinderne kåres af museets flyfrivillige.

 
 
Foto: Danmarks Tekniske Museum

Danmarks Tekniske Museum stiller et værksted til rådighed, hvor man kan designe og udvikle på livet løs mellem klokken 11 og 15 lørdag den 1. september og søndag den 2. september

Museet har åbent fra kl. 10 til 17. Entréprisen er 90 kroner for voksne, 80 kroner for pensionister og studerende – og børn under 18 år er gratis.

Herunder er der en guide til tre modeller – så kan du øve dig lidt inden det store papirflyvertræf.

Det nemme

 
 
Foto: Danmarks Tekniske Museum

Det lidt sværere

 
 
Foto: Danmarks Tekniske Museum

Suzanne

 
 
Foto: Danmarks Tekniske Museum

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere