DF: Opret teltlejr til Helsingør-flygtninge

Helsingør skal oprette en teltlejr, hvis der kommer flere flygtninge end forventet til kommunen, mener DF'er.

Fra nytår lejer Helsingør Kommune lokaler i en ejendom, hvor Tvind driver friskole. Det er en rigtig dårlig idé, mener Malene Harpsøe fra DF. Hun siger, at kommunen bør oprette en teltlejr, hvis flygtningepresset bliver for stort. Det skriver Helsingør Dagblad.

Malene Harpsøe stemte imod forslaget om at leje lokaler i Tvind-skolen på Nordre Strandvej i Helsingør.

- Vi kan ikke blive ved med at skaffe boliger og skaffe boliger. Der er et enormt pres på os ude i kommunerne, men vi siger bare 'javel', selv om vi ikke kan magte denne her situation, siger Malene Harpsøe til Helsingør Dagblad.

Staten planlægger, at Helsingør skal modtage 144 flygtninge næste år - et tal, der dog kan stige. Hvis der kommer flere flygtninge, end kommunen har boliger til, mener Marlene Harpsøe, at man skal oprette en teltlejr.

- Vi kan gøre som i Thisted og oprette en teltlejr i stedet for bevidstløst at fortsætte med at gøre det andet. En teltlejr ville også sende et signal om, at flygtningene ikke bare skal komme til Danmark, fordi vi stiller det hele til rådighed. Det kan være med til at bremse flygtningestrømmen, at man ikke automatisk får stillet en bolig til rådighed, siger hun til Helsingør Dagblad.

I Thisted har Udlændingestyrelsen etableret en teltlejr med plads til hundredvis af asylansøgere, der er kommet til Danmark. Lejren har været meget omtalt i medierne siden åbningen forleden.

Idéen om en teltlejr i Helsingør falder dog ikke i god jord hos borgmester Benedikte Kiær.

- En teltlejr vil være en dyr og dårlig løsning. Det er bestemt ikke gratis at oprette en teltlejr, hvor flygtninge kan leve under ordentlige forhold. Vi har fået at vide af staten, at vi får en kvote af flygtninge, og dem skal vi tage os af og integrere. Jeg tror ikke, at man bliver godt integreret ved at ligge i et telt ude på en mark. I stedet skal vi have disse flygtninge i arbejde, det er det vigtigste, siger Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad.

Socialdemokraternes Henrik Møller er på linje med Benedikte Kiær. En teltlejr er som udgangspunkt ikke acceptabelt for flygtningene, som Helsingør har fået ansvaret for.

- Vi har naturligvis en forpligtelse i forhold til den kvote af flygtninge, som staten giver os. De skal have en indkvartering, som er bedre end en teltlejr. Sådan en lejr er worst case, når der slet ikke er andet at gøre i forhold til boligerne. Og det er noget vrøvl at tro, at der kommer færre flygtninge til Helsingør, fordi vi laver en teltlejr, siger Henrik Møller til Helsingør Dagblad.

De flygtninge, der med tiden kan blive indkvarteret på Nordre Strandvej, er mennesker, som har fået asyl i Danmark. Som bekendt bruges Helsingør Sygehus på Esrumvej som modtagecenter for flygtninge, der søger asyl i Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere