Det kribler og krabler i Helsingør

På søndag kan du komme til stor insektdag i Helsingør. Der vil både være mulighed for at finde, navngive og spise kryb til arrangementet.

Hvordan vil du have stegt din melorm? Foto: Thomas Nielsen

Naturcenteret Nyruphus åbner dørene op for alle insektglade væsner på søndag kl. 11-14. 

Der vil være mulighed for at gå på jagt med en insektsuger, bygge dit eget insekthotel, lege feltbiolog eller sågar gå i buffeten, der i dagens anledning består af friturestegte voksmøllarver og ristede melorme med chili. 

- Vi vil med dette initiativ sikre, at så mange (...) som muligt kan komme tæt på og opleve naturens mange smådyr, der findes her i skoven, siger biolog og naturvejleder Majbritt Salhauge i en pressemeddelelse. 

 Fanger vi en ny art på søndag, kan jeg godt love, at arten navngives efter finderen

Thomas Nielsen, naturvejleder

Alle deltagende får udleveret et net med en insektsluger og et fangstglas, så de på bedst mulig vis kan gå på jagt i den fugtige skovbund. 

- Fangsten bringes nænsomt tilbage til naturcentret, hvor naturvejleder og biolog vil stå klar med lup og mikroskoper for at hjælpe, når dyrene skal bestemmes og navngives, forklarer Majbritt Salhauge. 

Der findes omkring 20.000 kendte insektarter i Danmark. Ifølge naturvejleder Thomas Nielsen kan det ikke udelukkes, at der på søndag kan opdages en helt ny art.

- Fanger vi en ny art på søndag, kan jeg godt love, at arten navngives efter finderen - i hvert fald gældende her i Helsingør Kommune, siger Thomas Nielsen,

Den store insektdag er arrangeret i samarbejde med Naturvejlederforeningen og DR's børnekanal Ramasjang, der sender Krible/krable-TV hele ugen. 

Læs også Helsingør knækker kurven: Nu er de ansatte mindre syge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik