Dennis og Rasmus var årets hurtigste til øl-løbet

Traditionen tro deltog flere tusinde unge mennesker i Helsingørs øl-løb. Vinderne havde en klar taktik.

00:19

- Det er skamfint. Helt fint. Totalt blæret. 

Sådan lyder det fra Dennis og Rasmus, der kærligt holder hinanden om skuldrene, da TV 2 Lorry møder dem foran Kulturværftet. 

De har formået at drikke intet mindre end en hel kasse øl på kun 55 minutter, og dermed har de vundet årets ølløb i Helsingør. 

Her er reglerne rimeligt simple:

På den fire kilometer lange rute mellem Snekersten og Helsingør skal man parvis slæbe en kasse øl mod målet, som skal drikkes på gåturen. Drengene skal minimum drikke 15 genstande - altså en halv kasse hver - for at kunne vinde, og pigerne skal kunne drikke mindst ti genstande. 

Læs også Borgmester trækker tilladelse til ølløb: "Det er en abefest"

Skal man gå og drikke, eller drikke og gå?

Ifølge vinderne er den bedste taktik at starte stille og roligt med drikkeriet. 

- Vores nærmeste konkurrenter startede med at drikke tre bajer i træk de første fem minutter. Det gjorde vi ikke. Vi tog det i stedet stille og roligt, og så gik vi i et rask tempo. Da vi ramte målet, havde vi så 10 bajer tilbage, som vi drak i en ruf, lyder det fra vinderne. 

00:27

Omkring 3.500 havde tilmeldt sig årets øl-løb på Facebook. Sidste år skønnede man dog at op mod 10.000 faktisk mødte op til festen. 

Luk video

Tvivl om tilladelse

Ølløbet var ellers ude i lidt af en krise inden afholdelsen, da Helsingør Kommune tilbage i april trak tilladelsen til at holde en efterfest foran Kulturværftet i land.

Dengang sagde kulturdirektør i Helsingør, Marianne Hoff Andersen, at aftalen måtte skyldes en kommunikationsbrist mellem arrangørerne af løbet og Kulturhavnen i Helsingør, og borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, Kons., kaldte arrangementet for en "abefest". 

Siden da blev sagen dog taget op af andre byrådsmedlemmer, og arrangørerne af ølløbet kunne ånde lettet op, da byrådet vedtog at fastholde tilladelsen.

Ifølge Ølløbets Facebookside, skal mandlige deltagere have drukket 15 øl hver for at kunne vinde løbet, mens kvindelige deltagere skal have drukket 10 øl hver.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?