Cirkus giver opsang til politikere: Følg nu reglerne

Cirkus Baldoni svinger pisken mod ubetænksomme politikere, efter deres cirkusplakater blev skubbet så højt op, at de skal bruge en lift for at få dem ned igen.

Moral er godt. Dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Sådan var den umiddelbare reaktion fra Cirkus Baldoni, da en medarbejder så en frivillig hjælper fra partiet Nye Borgerlige, skubbe Cirkus Baldonis plakat så højt op, at der lige var plads til en plakat med Mette Thiesen fra Nye Borgerlige.

Cirkusplakaten blev nemlig skubbet så højt op, at de, ifølge politikernes egne regler, skal bruge lift for at få plakaten ned igen. 

- En af vores medarbejdere kommer kørende og ser så, at der er en, der hænger valgplakater op, og skubber så vores op. Vore medarbejder, spørger så om ikke hun skulle overholde reglerne. Til det svarer hun bare, at det kender hun ikke noget til, siger Camilla Frimann, pressemedarbejder hos Cirkus Baldoni, der denne aften havde spillet i Høsterkøb ved Hørsholm.

- Jeg synes, at det mindste, de kan gøre, er at følge reglerne.

Ifølge Mette Thiesen er der tale om en beklagelig fejl.

- Jeg forstår da godt, at det er frustrerende. Jeg drønede selvfølgelig ud med det samme og rettede op på det. Det er vigtigt at sige, at der er ingen, der har gjort det med ond vilje. Jeg tager selvfølgelig det fulde ansvar, forklarer hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Cirkusset skal selvfølgelig ikke have unødig besvær, fordi deres plakat er blevet skubbet op. Så det er fint, de gør os opmærksomme på det, så vi kan få rettet op på fejlen. Cirkusset har efterfølgende skrevet tak til mig og skrevet, at de håber, at andre kandidater følger mit eksempel, siger Mette Thiesen, der stiller op for Nye Borgerlige i Nordsjælland.

Facebook flød over

- Det er absolut ikke et enkeltstående tilfælde. Det var et tilfælde, at vi talte med vedkommende, der gjorde det. Men vi oplevede så sent som i går, at vores reklamefolk, der skulle ud at pille plakater ned, kom tilbage, fordi valgplakaterne hang for højt oppe. Så de måtte ud igen for at få redskaber med til at få dem ned på forsvarlig vis, siger Camilla Frimann til TV 2 Lorry. 

Derfor valgte Cirkus Baldoni efter episoden at lave et Facebook-opslag, hvor de fortæller om episoden og venligt henstiller til, at politikerne generelt skal være bedre til at overholde reglerne.

Og det fik rigtig mange til tasterne.

Mette Thiesen mener, at det kan være svært styre, hvad de frivillige gør.

- Mange af de frivillige har aldrig prøvet det før, men vi kan give dem reglerne og gå ud fra, at de bliver overholdt. Men jeg tager selvfølgelig det fulde ansvar og sørger også for, at de bliver taget ned, hvis de hænger ulovligt. Der står kontaktoplysninger på min plakat, så hvis nogen opdager, at de er ulovligt hængt op, skal de bare kontakte mig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere