Borgmester opfordret til abort: "Skam jer, I store egoister"

Den konservative Helsingørborgmester Benedikte Kiær er blevet gravid i en sen alder. En ukendt person har sendt brev med opfordring til abort.

"I er forfærdeligt egoistiske, når I får børn i jeres alder. Skam jer, I store egoister."

Der bliver ikke lagt fingre imellem i det brev, som borgmester i Helsingør Benedikte Kiær har fået ovenpå sin ellers glædelige nyhed om, at hun er blevet gravid.

Borgmesteren er 48 år og venter sit andet barn. I 2016 fik hun sin første søn, men venter nu sit andet barn med sin 41-årige mand - til stor utilfredshed hos en borger, der har sendt borgmesteren et brev med alt andet end lykønskninger. 

"Det kan godt være, at du og din partner er glade for, at I skal have et barn mere. Men vi anbefaler dig, at du snarest får en abort," lyder det blandt andet i brevet.

quote Der er en meget stor risiko for, at jeres barn bliver mongol.

Citat fra anonymt brev

"Der er en meget stor risiko for, at jeres barn bliver mongol. Det er uendeligt synd for ham/hende at få så gamle forælre. Vedkommende vil bestemt blive drillet i skolen og på medierne," lyder de hårde ord fra personen, der underskriver sig selv som 'en, der kun vil borgmesteren det godt, når hun og manden nu ikke selv har forstand til det'.

TV 2 Lorry har været i kontakt med borgmesteren i dag, hun ønsker dog ikke selv at kommentere episoden, men har lagt billedet af brevet på sin Twitterprofil. Her skriver hun:

- Gad vide, om Martin Lidegaard og Klaus Riskær og deres partnere også har fået sådan et hyggeligt brev i deres private postkasse, skriver hun med henvisning til, at mænd med en politisk karriere på cv'et sandsynligvis ikke har fået den samme hilsen, da de blev forældre. 

Benedikte Kiær har tidligere fortalt om, at hun og manden har været ufrivilligt barnløse i otte år før deres første fælles søn blev født.

Men med sin høje alder har det ikke været muligt i forhold til den danske lovgivning for borgmesteren at blive kunstigt befrugtet, så derfor har hun været i udlandet for at få hjælp til at blive gravid - i Danmark stopper muligheden for at få fertilitetsbehandling, når en kvinde fylder 46 år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere