Borgmester om politiets nye planer: "Ude af takt med virkeligheden"

Nordsjællands Politi ønsker fremover ikke at rykke ud fra stationerne i hverken Frederikssund og Helsingør.

02:48

Video: Ida Marie Odgaard & Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Som det er i dag kører politiets patruljevogne både ud fra stationen i Helsingør og i Frederikssund, når der er brug for ordensmagten i lokalområderne. 

Men ifølge et nyt udspil fra Nordsjællands Politi kan det snart være slut. 

Her lægger man nemlig op til, at der fremover kun skal køres med udrykninger fra to af de i alt fire steder, hvorfra man kører ud i dag.

Således vil de blå blink i fremtiden udelukkende komme fra enten Gentofte eller Hillerød, og det får Helsingørs borgmester Benedikte Kiær til at råbe vagt i gevær.

I et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis kalder hun idéen for helt ude af takt med virkeligheden

- Jeg er selvfølgelig enormt bekymret for, om politiet når at komme til tiden og komme hurtigt når der sker noget. Og så er jeg bekymret for, at der går et meget vigtigt lokalkendskab tabt, når man kun har udrykninger få steder i Nordsjælland, siger Benedikte Kiær til TV 2 Lorry. 

Læs også Nordsjællands Politi deler vandene og starter vigtig debat

Hård kritik fra erhvervslivet i Helsingør

Borgmesteren påpeger, at Nordsjællands Politi forsøger at gennemføre en forstærket indsats mod kriminalitet i boligområderne Vapnagaard og Egedalsvænge, ligesom Helsingør by har et livligt natteliv samt status som grænseby.

Det forpligter, mener hun. 

Planerne om at droppe de udkørende betjente på Helsingør Station møder da også kritik fra de erhvervsdrivende:

- Vores politi er ikke specielt synlige i forvejen, og nu vil de helt ud af byen. Det, synes jeg ikke, er i orden, siger Jens Clemmensen, formand for Helsingør Cityforening, til TV 2 Lorry. 

Mener du I bliver dårligere stillet som erhvervsdrivende?

 - Ja absolut. For 10-12 år siden havde vi et nær-politi i byen, som kom på cykel og var synlige i gadebilledet. Og i dag er de nærmest ikke eksisterende.

Læs også Her omsættes der for en mia. på helt særlig type turister

Politi: Vi vil stadig være synlige i gadebilledet

Hos Nordsjællands Politi forsøger man imidlertid at mane til besindighed. 

- Det oplæg, som ligger på mit bord, indebærer ikke, at vi lukker stationer. Så vi kommer ikke til at fjerne os fra borgerne, og når et gælder Heldingør, så vil det stadig være hovedpolitistationen, og mange politifolk vil arbejde der. Så vi fjerner os ikke fra borgerne, siger politidirektør Jens-Christian Bülow til TV 2 Lorry. 

Nu er der jo lagt op til, at I lukker Helsingør som udkørselssted, er det ikke at fjerne sig fra lokalområdet?

- Det er vigtigt for mig at sige, at der ikke er truffet en beslutning endnu om, at vi skal følge det her oplæg. Men det er vores erfaring, at vores biler skal køre på gaderne, og ikke stå parkeret, for at vi kan komme hurtigt ud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik