Borger førte politiet på sporet af formodet voldtægtsmand

Politiet har nu anholdt den mand, de mener står bag to voldtægtsforsøg i Helsingør sidste weekend.

Foto: Nordsjællands Politi

I et voldtægtsforsøgene lykkedes det manden at få klædt kvinden delvist af og åbnet hendes shorts, men i begge tilfælde blev han skræmt væk af kvindernes råb og vidner, der nærmede sig. 

Læs også: Yngre mand jages efter flere voldtægtsforsøg​

Voldtægtsforsøgene skete med kun en times mellemrum i Helsingør, og kvinderne gav efterfølgende samme beskrivelse af voldtægtsmanden, som politiet kunne genkende. 

- Vi kunne høre på signalementerne, at det højst sandsynligt var den samme mand, som vi en time forinden havde pågrebet for en mindre hærværksforseelse. I den forbindelse havde vi taget et billede af ham og noteret os hans identitet, men hans hærværksforbrydelse var ikke grov nok til, at vi kunne anholde ham, skriver Nordsjællands Politi.

Politiet kunne efterfølgende ikke finde manden, der var kendt i området, men ikke har nogen adresse. Ugen igennem har de defterlyst ham, blandt andet her på TV2 Lorry, hvor rigtig mange har set billedet af den formodede voldtægtsmand med cykel og cykelhjelm.

Torsdag aften gav efterlysningen så pote. En borger ringede til politiet, da han mente at have set manden i Rungsted. Han stod klar, da politiet kom, og kunne udpege det hus, som han mente, den efterlyste mand var gået ind i. Han havde helt ret, og politiet kunne derfor anholde den formodede voldtægtsmand. 

- Endnu engang beviser det, at borgerne er en stor hjælp, og det er en fornøjelse at opleve den samarbejdsvillighed. Vi sender en højlydt klapsalve til vidnet i Rungsted, der førte os til den efterlyste mand, lyder det fra Nordsjællands Politi. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik