Beboere utilfredse med renovering: ”Vi har intet privatliv”

De næste to år må beboerne på Broloftet i Ålsgårde leve med at være "konstant overvåget" af genhusede naboer.

Et større renoveringsprojekt af 168 almennyttige boliger på Broloftet i Ålsgårde har gjort en række beboere utilfredse med de nye forhold, fordi de går ud over deres privatliv.

Det er boligselskabet Boliggården, der ejer boligerne på Broloftet, og renoveringen kommer til at vare omtrent to år. I den forbindelse er der blevet opsat genhusningsbarakker, som beboerne på skift skal bo i to måneder ad gangen, mens deres boliger bliver renoveret.

De første familier blev genhuset i barakkerne den 10. februar, og siden da har en halv snes naboer klaget over, at barakkerne er placeret alt for tæt på deres hjem, og så er det også kommet bag på flere beboere, at barakkerne er i to etager.

Det betyder, at man fra barakkerne har frit udsyn og kan kigge direkte ind i naboernes hjem og haver, og det er ifølge beboeren Lars Hansen en kæmpe stor forringelse af privatlivets fred.

Lars Hansen i sin have. Fotografen fra Helsingør Dagblad har taget billede fra øverste etage fra en af genhusningsbarakkerne.
Lars Hansen i sin have. Fotografen fra Helsingør Dagblad har taget billede fra øverste etage fra en af genhusningsbarakkerne.
Foto: Lars Johannessen

Intet privatliv i eget hjem
Det er ikke fordi de genhusede naboer i barakkerne bevidst står og lurer, det ved Lars Hansen godt, men problemet er, at man nærmest ikke kan undgå at kigge, når placeringerne ligger lige i synsvinklen.

- Barakken står cirka 80 centimeter fra min hæk. Dem der bor i barakkens stuelejlighed kan kigge direkte ind i vores stue, og dem der bor øverst har frit udsyn til hele min første sal og min have, siger Lars Hansen, der er folkepensionist og bor sammen med sin kone.

Sådan ser det ud fra Lars Hansens badeværelse, hvor man tydeligt kan se, at de genhusede naboer har frit udsyn.
Sådan ser det ud fra Lars Hansens badeværelse, hvor man tydeligt kan se, at de genhusede naboer har frit udsyn.
Foto: Lars Hansen. privatfoto

- Vi bliver konstant nødt til at have gardinerne trukket for, hvis vi vil have privatliv i vores eget hjem, uanset om vi befinder os i stuen, på toilettet eller i soveværelset. Og er vi ude i haven kan vi godt berede os på at være konstant overvåget. Forestil dig at stå i bar mave i bar mave, og så er der nogen, der hele tiden kan se dig. Og det er heller ikke rart, hvis man for eksempel har gæster, siger Lars Hansen til TV 2 Lorry.

Lars Hansen har både kontaktet Boliggården og Broloftets bestyrelse, men han føler ikke, at han bliver hørt.

Sådan ser det ud fra Lars Hansens have.
Sådan ser det ud fra Lars Hansens have.
Foto: Lars Hansen, privatfoto

På grund af den kraftige forringelse vil Lars Hansen have nedsat huslejen i renoveringsperioden, men det kan han og de øvrige naboer glemme alt om, da der ikke er hjemmel til at give dispensation i denne sag, siger Boliggårdens direktør Birte Flæng Møller til Helsingør Dagblad.

Det kan ikke være anderledes
Hun erkender dog, at barakkerne står meget tæt, men at det ikke kan være anderledes.

- De overholder bygningsreglementerne, og det er godkendt af kommunen. Det er ikke optimalt, men det har vi været nødt til, siger Birte Flæng Møller til Helsingør Dagblad og fortsætter:

- Når man plejer at have en have, som folk ikke kan kigge ind i, så er det da ærgerligt, at der pludselig bliver åbent. Men det er noget alle må leve med i forbindelse med renoveringer og nybyggerier. Jeg er ked af det, men sådan er det.

Når det bliver Lars Hansens tur til at blive genhuset, så garanterer han, at han ikke skal bo i barakkerne.

- Aldrig i livet. Når det bliver vores tur til renovering, så genhuser konen og jeg os selv i vores campingvogn. Der kan vi i det mindste have noget privatliv, siger Lars Hansen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik