Batteridrevne færger indviet på Øresund - kom på gratis prøvetur

To nye battteridrevne færger på strækningen mellem Helsingør og Helsingborg på den anden side af Øresund blev i dag indviet.

Færgen Aurora fra rederiet ForSea Ferries er en af de to nye batteridrevne færger på Øresundsstrækningen mellem Helsingør og Helsingborg. Foto: Cecilie Midskard Hundebøll / TV 2 Lorry

Den smukke blå tur over Øresund med færge fra Helsingør til Helsingborg og nabolandet Sverige bliver i fremtiden også grøn.

Vi har kun en planet, og en af de ting, vi som rederi kan bidrage med for en bæredygtig verden, er aktivt at passe på havmiljøet.

Johan Röstin, CEO, ForSea Ferries

I dag indviede firmaet HH Ferries, som sejler på strækningen, sine to nye batteridrevne færger - også kaldet "zero-emission-færger" - med et arrangement på færgen Tycho Brahe.

Udover Tycho Brahe skal også færgen Aurora i fremtiden fragte passagerer frem og tilbage på den populære rute på en CO2-neutral måde.

- Vi har kun en planet, og en af de ting, vi som rederi kan bidrage med for en bæredygtig verden, er
aktivt at passe på havmiljøet, siger Johan Röstin, der er CEO i virksomheden.

Innovationsminister Sophie Løhde (th.), Venstre, var med til dagens officielle indvielse.   Foto: Cecilie Midskard Hundebøll / TV 2 Lorry

Dagen blev fejret med både taler og sejlads samt servering af økologiske råvarer fra Øresundsregionen. Arrangementet gik under navnet "Årets mest stille indvielse" med henvisning til de støjsvage nye færger.

Læs også Fartdjævle på Øresundsbroen: Politiet sender bøder til svenskerne

I samme omgang skifter rederiet navn til ForSea i sin kamp for at blive regionens mest bæredygtige transportvirksomhed.

Samme rejsetid - og gratis sejltur i morgen (lørdag)

- Med vores batteridrevne færger tager vi et kæmpe skridt fremad for at sikre mindre udslip, røg og støj.
Og vi går ikke på kompromis med effektiviteten. Takket være en banebrydende teknologi og vores
mange dygtige medarbejdere, vil overfarten også med batteridrift blot tage 20 minutter som hidtil, siger Johan Röstin, CEO i ForSea Ferries.

Med vores batteridrevne færger tager vi et kæmpe skridt fremad for at sikre mindre udslip, røg og støj. Og vi går ikke på kompromis med effektiviteten.

Johan Röstin, CEO, ForSea Ferries

Med dagens indvielse er Helsingør-Helsingborg overfarten verdens første højfrekvente
færgerute med batteridrevne færger med afgang hvert kvarter for både private- og erhvervsrejsende.

Batterierne oplades via vind, vand og sol for at undgå partikeludladnng fra færgerne. I alt vurderer rederiet, at virksomhedens samlede udledningsmængde reduceres med 65 %, da de nye færger samtidig kan sejle oftere end de gamle.

Læs også Færge overhaler Øresundsbroen

Når færgerne Tycho Brahe og Aurora er i havn vil en fuldautomatisk, laserstyret robotarm koble færgerne til opladning.

I morgen, lørdag d. 10 november, er der mulighed for at få en gratis prøvetur over Øresund for alle interesserede. Tilbuddet gælder fra kl. 10.00-18.00 lørdag d. 10. november.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik