Anklager: IS-sympatisør skal to år i fængsel

22-årig mand ønskede at true befolkningen, da han råbte om Kurt Westergaard og IS, mener anklager i terrorsag.

Et råb om Islamisk Stat (IS) og skyderier i Paris skal koste en 22-årig mand to års fængsel.

Det siger anklager Annette Vester mandag formiddag i Østre Landsret i København, hvor straffesagen mod den unge kjortelklædte mand nærmer sig sin afslutning.

- Der er ingen formildende omstændigheder. Der er ikke noget, der tyder på, at tiltalte har handlet ud fra en forbigående indskydelse. Alt peger i retning af, at han ved, hvad han gør, siger anklageren i sin procedure.

Det var under en uge efter terrorangrebet på avisen Charlie Hebdo i Paris, at den tiltalte 13. januar sidste år skal have råbt ud af vinduet i sin isolationscelle i arresten i Helsingør.

'IS - IS - Islamisk Stat, bare se Paris. Kurt Westergaard, det er dig næste gang.'

To fængselsbetjente og 25-30 medfangere hørte råbet.

Det store spørgsmål er nu, om råbet er en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om terror. Retten i Hillerød sagde nej. Men den afgørelse var statsadvokaten så uenig i, at dommen blev anket til landsretten.

At råbet overhovedet kom fra den tiltalte, benægter han selv. To fængselsbetjente har imidlertid fortalt det modsatte, og det valgte byretten at stole på.

- Det kan heller ikke bestrides, at der med råbet er tale om en trussel, siger Annette Vester. Hun mener ligeledes at have bevist, at truslen om at dræbe Kurt Westergaard er terror.

- Det er en trussel om at dræbe Kurt Westergaard på lige fod med tegnerne i Paris.

- Formålet med råbet har været at true befolkningen og dermed begrænse ytringsfriheden - at hindre den offentlige debat, som er så vigtig i et demokratisk samfund, siger anklageren.

Selv om den 22-årige dansk-pakistaner i byretten blev frifundet for terrortrusler, gik han ikke helt fri. Retten kendte ham skyldig i almindelige trusler og i at billige terrorangrebet mod Charlie Hebdo.

Han blev også dømt for at have opfordret til en forbrydelse, fordi han i september 2014 linkede til en video fra IS og selv udstyrede videoen med teksten: 'En besked til alle muslimer i Vesten især Danmark'.

Forbrydelsen takserede byretten til fængsel i seks måneder.

Mod forventning vil landsretten ikke afsige dom mandag. Først fredag klokken 11 vil den 22-årige kende sin skæbne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere